Home Nieuws Patrick van Aanholt staat er meteen en doet Max snel vergeten: ‘Alle...

Patrick van Aanholt staat er meteen en doet Max snel vergeten: ‘Alle meters sloegen uit

3252
0

Patrick van Aanholt kreeg zaterdagavond een publiekswissel en ging onder luid applaus van het veld.

Natuurlijk werd de middenvelder ook uit voorzorg gewisseld gezien de belangrijk wedstrijd in en tegen Sevilla maar zijn rentree bij PSV is dusdanig veelbelovend dat we met een gerust hart naar de linkerflank kunnen kijken wat de komende maanden betreft. Dat werd zaterdagavond gewaardeerd door de PSV aanhang en dus klonk er applaus toen Van Aanholt gewisseld werd.

De Duitse back Max is naar de vergetelheid gebracht door het frisse en energieke spel van Patrick van Aanholt, die bovendien een veel betere balbehandeling heeft dan Max, om over de kwaliteiten van de voorzet nog maar te zwijgen. PSV heeft weer een linksback die het elftal en de linkerflank compleet maakt. Van Aanholt speelde in de jeugd al langere tijd bij PSV, waardoor een aantal van zijn oud-ploeggenoten en oud-trainers warme en opmerkelijke herinneringen aan hem hebben. De terugkeer van Patrick van Aanholt roept mooie herinneringen op.

Mitchel Beense keepte als jeugdspeler van PSV regelmatig achter Van Aanholt. In gesprek met het Eindhovens Dagblad vertelt hij over het ongelofelijke fysieke kwaliteiten van de verdediger. “Ik weet nog dat we bij de club op een gegeven moment Amerikaanse meetapparatuur gingen testen. Daarbij ging het bijvoorbeeld om snelheid op de eerste meters. De man die die test moest uitvoeren, wist niet wat hij zag toen Patrick aan de beurt was. Alle meters sloegen uit.”

Beense vond het dan ook best logisch dat Van Aanholt al op jonge leeftijd naar Engeland trok. Uiteindelijk speelde hij van 2007 tot 2023 in Engeland, met tussenpozen bij Vitesse en het Turkse Galatasaray. Volgens Beense maakte Van Aanholt de juiste keuzes. “Hij vertelde me toen naar welke clubs hij allemaal kon en toen wist ik snel dat onze wegen zouden scheiden”, klinkt het.


Vorig artikelSevilla trainer Sampaoli waarschuwt PSV: ‘Dit was onze beste wedstrijd’
Volgend artikelDieptepunt Feyenoord- PSV: gele kaart Guus Til | Sevilla dient rekening te houden met mentaal sterke Til

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in