Home Nieuws Patrick van Aanholt over de gekozen tactiek tegen Excelsior, verdediger ontevreden over...

Patrick van Aanholt over de gekozen tactiek tegen Excelsior, verdediger ontevreden over spel PSV

1475
0

Patrick van Aanholt keek na afloop van PSV – Excelsior met een tactisch oog naar de overwinning.

De verdediger, inmiddels een heuse steunpilaar voor PSV, was het in gesprek met ESPN eens met de opmerking dat PSV geen goede wedstrijd had gespeeld. Van Aanholt ziet ruimte voor verbetering. “We begonnen nog wel goed, maar daarna zakten we weg. Zij gingen hoger druk zetten en met sommige momenten kwamen we er niet uit”, aldus Van Aanholt. “Na rust pakten we dat op en gingen we ons spel spelen. De eindstand bepaalt het allemaal.”

De linksback had een belangrijke rol bij de openingstreffer en wist de ruimte goed te belopen. “Ik zag de ruimte en als ik die heb, mag ik van de trainer gaan. De eerste keer gaf ik de bal voor en blokte hij hem. Ik zei daarom tegen Joey dat ik de eerstvolgende keer hem af zou kappen en dat gebeurde. Ik zag Luuk vrij en dan was het een goede goal.”

Van Aanholt stond regelmatig volledig vrij, maar werd overgeslagen en dus ging na afloop over de gekozen tactiek. “Ik heb dat wel aangegeven dat we vaker het veld moesten verplaatsen van links naar rechts en van rechts naar links. We bleven te vaak op de rechterkant hangen. Dat was wel begrijpelijk omdat we op rechts met een buitenspeler speelden en op links niet echt. De ruimtes lagen echter aan de andere kant en dan kun je met een of twee keer raken hun kapot spelen als we de bal in een hoog tempo houden. Dat kwam er vandaag echter niet aan te pas”, aldus sterkhouder Patrick van Aanholt.


Vorig artikelFábio Silva voelt de connectie met Simons én met PSV en wil in Eindhoven blijven
Volgend artikelMarciano Vink geniet én vreest: Xavi Simons naar Benfica, Napoli of Dortmund?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in