Home Nieuws Patrick van Aanholt haalt hard uit naar Louis van Gaal en Blind

Patrick van Aanholt haalt hard uit naar Louis van Gaal en Blind

5757
0

Begin in gesprek met Patrick van Aanholt niet over Louis van Gaal en Danny Blind want de verdediger wordt bijna boos. Of is teleurgesteld een betere omschrijving?

Het heeft er alles schijn van want van Aanholt haalt stevig uit naar beide heren. Ook Blind, toch al een niet erg geliefd persoon binnen de Nederlandse voetbalwereld, krijgt de volle laag van de linkervleugelverdediger van PSV.

Patrick van Aanholt rekent inmiddels niet meer op een plek in de definitieve selectie van Oranje. De verdediger vertelt zelf dat hij flink gekraakt is door de vorige twee bondscoaches Louis van Gaal en Danny Blind. Van Aanholt heeft dan ook weinig tot niets geen respect voor genoemde heren.

“Het is mooi als ik erbij zit, maar als dat niet zo is, lig ik er niet wakker van”, zegt Van Aanholt in gesprek met Voetbal International. “Bij Galatasaray speelde ik alles na het EK, maar van Blind en Van Gaal hoorde ik niets. Ik zei al tegen mijn vrouw dat ik door hen niet opgeroepen zou worden. Ik heb het gevoel dat Blind me totaal niet mag. Als Van Gaal me gewoon had gebeld dan had ik het echt gerespecteerd. Nu niet.”

Volgens Van Aanholt is Ronald Koeman een stuk duidelijker naar hem toe. De verdediger looft de aanpak van Koeman. “Met Koeman heb ik een goede band, hij is strikt en duidelijk. Hij zei: ‘Zolang je goed speelt, zit je bij de selectie.’ Dan weet je waar je aan toe bent. Ik heb nog geen afscheid genomen van het Nederlands elftal en ik zie wel wat er komt”, klinkt het vastberaden.

Toch is Van Aanholt ook realistisch over zijn kansen op speeltijd in Oranje. De verdediger kijkt naar Nathan Aké, die nu op zijn plek speelt in Oranje. Van Aanholt is zeer te spreken over de kwaliteiten van Aké. “Ik ben een groot fan van Nathan, dat weet hij ook al jaren. Hij is een topspeler. Nathan heeft alles, alleen werd hij lang niet zo gewaardeerd. Nu begint iedereen dit te zien, maar hij was altijd al zo goed.”


Vorig artikelJi-Sung Park haalt herinneringen op aan PSV jaren: ‘Ik mis de sfeer, het stadion en het veld’
Volgend artikelIn The Picture | André Ramalho

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in