Home Nieuws Passende Veerman bewijst ongelijk Van der Vaart: ‘Een tikkeltje te traag’

Passende Veerman bewijst ongelijk Van der Vaart: ‘Een tikkeltje te traag’

5044
0

Bondscoach Ronald Koeman durfde het vrijdagavond wel aan met Joey Veerman op het middenveld. De Nederlandse media dachten vooraf dat Veerman op de bank zou starten maar Koeman besliste anders.

Of Joey Veerman al goed genoeg is voor een basisplaats in Oranje, laten we even in het midden. Feit is dat Veerman eenvoudig mee kon in het tempo van de interland tegen Frankrijk. Veerman was bepalend aan de bal en strooide geregeld met diepe passes. De middenvelder kreeg ook nog een enorme kans om de score gelijk te trekken maar leek te schrikken van de ruimte in de zestienmeter en faalde door de vrije schietkans huizenhoog over te schuiven.

Veerman zocht geregeld de combinatie maar schuwde de duels niet op het middenveld. Het zorgde ervoor dat de Volendamse middenvelder geregeld de aanval kon bedienen met goede voorwaartse passes. Koeman vond wel dat Veerman en De Roon elkaar soms in de weg liepen en dus greep de bondscoach in door Wieffer te brengen en naast Veerman te posteren. De jonge Wieffer maakt beduidend een minder seizoen door dan vorig jaar want de finesse en het scherpe is er wel vanaf bij Wieffer.

Is Joey Veerman inmiddels goed genoeg om basisspeler dan wel selectiespeler van Oranje te kunnen zijn? Analist Pierre van Hooydonk vond Veerman een prima wedstrijd spelen maar zijn collega Rafael van der Vaart is het daar niet helemaal mee eens.

Van der Vaart is nog niet overtuigd dat Joey Veerman mee kan op het allerhoogste niveau. Van der Vaart wijst vooral naar de kleine ruimte en de handelingssnelheid, die juist vrijdagavond tegen Frankrijk wel op orde waren.

“Ik heb al een paar keer gezegd dat ik het een geweldige speler vind”, aldus Van der Vaart voor de wedstrijd bij de NOS. Van der Vaart twijfelt alleen nog of hij het niveau wel aankan. “Ik denk dat het in de Champions League, zeker in uitwedstrijden, soms een beetje te snel voor hem gaat”, wijst van der Vaart naar wedstrijden op het hoogste niveau.

De analist lijkt daarbij te wijzen naar de wedstrijd in Londen tegen Arsenal, waarin het middenveld van de ploeg van Bosz geregeld werd overlopen en Veerman moeite had met het omschakelen. Tegen Sevilla viel Joey Veerman juist weer wel positief op volgens Van der Vaart.

“Ik ben echt benieuwd waar zijn plafond ligt. Hij heeft in principe alles, maar het is allemaal net een tikkeltje te traag. Daarom is deze wedstrijd voor hem geweldig om zich te laten zien”, aldus van der Vaart, die na afloop kon beamen dat Veerman een prima wedstrijd speelde.


Vorig artikelVersnellingen bepalen Nederland – Frankrijk, Koeman baalt van misser Veerman
Volgend artikelFranse media sneren naar Koeman, Belgische media wijzen naar Malen en Dumfries maar balen van blessure Noa Lang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in