Home Nieuws Pascal Jansen over vermeende belangstelling PSV voor aanstelling Bosz: ‘Of ik rekende...

Pascal Jansen over vermeende belangstelling PSV voor aanstelling Bosz: ‘Of ik rekende op een belletje van PSV?’

7132
1

Pascal Jansen werd enkele weken meermaals in verband gebracht met belangstelling vanuit PSV om de opgestapte hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij op te volgen.

Door de laatste wedstrijd van het voorbije Eredivisie-seizoen tussen AZ en PSV, kwam de trainer van de Alkmaarders nog meer in beeld bij de media als eventuele opvolger van Ruud van Nistelrooij. De uiterts professionele en immer correcte Pascal Jansen gaf steeds netjes en niet verveeld antwoorden op de vragen vanuit het journaille over eventuele belangstelling van PSV. Jansen wist zowel voor AZ – PSV als na AZ – PSV de vragen netjes te pareren en te beantwoorden.

Jansen zou geenszins bezig geweest zijn met ‘project PSV’, zoals hij zelf het geheel wist te omschrijven. Ook gaf Jansen aan dat hij kort contact met Ruud van Nistelrooij had gehad gezien de band die twee hadden. Toch waren er de nodige voorstanders van de komst van Jansen naar PSV. Zoals opperde Ronald Waterreus dat de komst van Jansen naar PSV een uitstekende zet van de PSV clubleiding zou zijn. ‘Peter Bosz heeft geen PSV-DNA’, weet Waterreus bij Ziggo enkele weken geleden. Nog voor de wedstrijd tussen AZ en PSV zei Jansen over eventuele Eindhovense interesse het volgende:

Dat is inherent aan de voetballerij”, aldus de trainer bij ESPN. “Het is best wel typisch: de trainer zit bij wijze van spreken nog geen twee tellen in zijn auto naar huis en dan komen er allemaal lijstjes voorbij. Het is wat het is.”

Op de vraag of de stap naar een club uit de traditionele top-drie nog wel ziet als promotie, antwoordt Jansen ontwijkend. “Een vervolgstap is voor mij totaal niet aan de orde. We spelen zondag tegen PSV om de derde plek en wij moeten winnen om daar kans op te maken. Dát is waar al onze aandacht naartoe gaat”, aldus Jansen voor AZ – PSV. Nu alles in kannen en kruiken is met Peter Bosz, kreeg Jansen vanuit ESPN de vraag voorgelegd of hij eigenlijk bezig zou zijn geweest met de eventuele kandidatuur bij PSV.

“Of ik had gerekend op een belletje van PSV? Haha, nee hoor”, reageert de trainer van AZ deze week in gesprek met ESPN. “Ik heb nergens op gerekend. Ik ben heel happy bij AZ en heb in de winter ook met twee jaar verlengd. Wie weet dat het in de toekomst nog eens voor komt.”

Pascal Jansen heeft een verleden bij PSV, waar hij hoofd jeugdopleidingen en trainer van Jong PSV was. Jansen zal in de toekomst nog vaker met PSV in verband worden gebracht omdat de trainer-coach van de Alkmaarders een uitstekende trainer en bovendien communicatief erg vaardig, los van het feit dat zijn team altijd goed en verzorgd voetbal weten te spelen.


Vorig artikelBoze Amsterdamse reacties voor VI columnist na vergelijkingen Simons – Taylor
Volgend artikelMexicaanse club Chivas meldt zich officieel bij PSV voor Érick Gutiérrez

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in