Home Nieuws Pas bij twee Nederlandse Champions League plaatsen begroot PSV Champions League voetbal

Pas bij twee Nederlandse Champions League plaatsen begroot PSV Champions League voetbal

734
0

PSV is dit jaar opnieuw actief in de Europa League en dat was na de uitschakeling tegen Benfica een hard gelag.

Opnieuw geen Champions League voetbal en dus wederom de nodige miljoenen die niet aan de inkomsten kant begroot kunnen gaan worden. Toch biedt Europa League voetbal ook voordelen. PSV kan immers indruk maken in de Europa League en de kans dat dit in de Champions League ook gebeurt, is nu eenmaal wat kleiner.


Het spelen van Europa League voetbal doet natuurlijk ook iets met de begroting van clubs. Het spelersbudget van PSV komt zelfs niet meer in de buurt van dat wat Ajax te besteden heeft. Dat het in Amsterdam van doen heeft met Russisch roulette, moge ondertussen wel duidelijk zijn. Een sportief minder seizoen kan in Amsterdam de boel laten instorten zolang er nog geen twee plaatsen beschikbaar zijn in de Champions League.

In Eindhoven worden er nu eenmaal geen inkomsten uit Champions League-voetbal in de begroting opgenomen, zoals in Amsterdam wel gebeurt. “Pas als Nederland recht heeft op twee Champions League-plekken durven we dat wel”, kan er dan volgens algemeen directeur Toon Gerbrands sprake van een kentering zijn.

“Als je elk seizoen bij de eerste twee speelt, dan kun je ook een keer kampioen worden. Maar het is wel een moeilijke route”, zegt Gerbrands over de weg naar de Champions League.

Gerbrands kondigde ook nog aan dat de opbrengsten van de zomerse transfers gebruikt worden om dat eigen vermogen weer aan te vullen. Dat moet ook wel, omdat de club inkomsten uit transfers nodig heeft om de begroting sluitend te krijgen. Dat blijft een kwetsbare factor. Met spelers als Noni Madueke, Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo zit het de komende jaren wel goed op de internationale transfermarkt. Echter is het woord al weer aan de PSV Academy op de Herdgang. Er moeten immers weer nieuwe talenten worden aangeleverd.