Home Nieuws Paris Saint-Germain ontslaat trainer en meldt zich meteen voor Xavi Simons

Paris Saint-Germain ontslaat trainer en meldt zich meteen voor Xavi Simons

19227
0

De Franse topclub Paris Saint-Germain heeft woensdag haar trainer, die pas een jaar trainer was, ontslagen.

PSG en Christophe Galtier gaan per direct uit elkaar, meldt de club uit Parijs. Galtier had nog een contract voor een jaar bij Paris Saint-Germain. De Spanjaard Luis Enrique wordt genoemd als mogelijke vervanger.

De club uit Parijs pakt na het ontslag van de hoofdtrainer ook meteen door voor Xavi Simons, blijkt uit berichtgevingen van de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano. Sterker nog, Paris Saint-Germain meldt zich meteen voor Xavi Simons om de bekende transferclausule te gaan activeren.

Het contract van Simons bevat een gelimiteerde afkoopsom van ongeveer zes miljoen euro. Sinds 1 juli is die clausule ook daadwerkelijk geldig tot 31 juli. Volgens Romano heeft PSG kenbaar gemaakt het geld over te willen maken naar Eindhoven.

Simons bepaalt zelf waar zijn toekomst ligt en heeft nog 25 dagen om terug te keren naar de club uit Parijs. Xavi Simons is gewild in heel Europa. Naast Paris Saint-Germain zijn topclubs als Arsenal, Manchester United, Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund allen concreet in de markt voor Xavi Simons. PSV kan aan deze clubs echter vragen wat het wenst. Er gelden geen beperkingen in welke transfersom dan ook.

Xavi Simons is van plan op korte termijn duidelijkheid te verschaffen over zijn toekomst, zonder dat PSV hem enige druk heeft opgelegd.

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV hem een megacontract voorgeschoteld. Vermoedelijk zit voor Xavi Simons en zijn zakelijke gevold en familie de grootste winst in het delen in een toekomstige transfersom.


Vorig artikelDe mooiste momenten van Guti bij PSV, die zegt: ‘Voor de kleuren, de club en de stad’
Volgend artikelHet gaat gewoon door voor ‘nieuwe aanvoerder’ Guardado bij Betis, wacht Luuk de Jong dezelfde rol bij PSV?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in