Home Nieuws Paris Saint-Germain fans hopen massaal op terugkeer Xavi Simons | ‘PSG heeft...

Paris Saint-Germain fans hopen massaal op terugkeer Xavi Simons | ‘PSG heeft een grote fout gemaakt’

2885
0

In Nederland is men vrijwel zeker van een langer verblijf van Xavi Simons bij PSV maar in Frankrijk denkt, verwacht en hoopt men precies het tegenovergestelde.

Er is geen twijfel over mogelijk: Xavi Simons was het afgelopen seizoen de absolute smaakmaker van PSV. Zonder de inbreng van de jonge topvoetballer uit Amsterdam had het seizoen er voor PSV toch wat anders uit gezien. Simons en PSV lijken af te stevenen op een langer verblijf van de stervoetballer in Eindhoven.

Franse media kijken toch wat anders naar het geheel rondom Xavi Simons. Van Le Parisien tot Footmercato en van L’Équipe tot Le Figaro en Le Monde; unaniem is men het erover eens dat Paris Saint-Germain goud in handen had en opnieuw goud in handen zou verkrijgen als het Xavi Simons opnieuw naar Parijs kan halen.

Wel concluderen media en fans in Frankrijk dat de Parijse topclub een grote kans heeft laten lopen precies een jaar geleden. Het Ajax medium Voetbalprimeur ging het gesprek aan met een redacteur van een Paris Saint-Germain fansite.

“Ja, het speelt in Frankrijk ook”, begint Bottemanne, die kan bevestigen dat de fans van Paris Saint-Germain massaal hopen op een terugkeer van Xavi Simons naar hun club. “Supporters van PSG hopen op Simons en zelfs de media staan te trappelen. Hij is een geweldige voetballer, daar zijn ze in Parijs inmiddels ook achter. Nu is het wachten op zijn beslissing. Niemand weet hoe het gaat lopen”, klinkt het, terwijl in Nederland bronnen tegenover PSV Inside opnieuw bevestigen dat PSV en Xavi Simons akkoord zijn over én een langer verblijf bij PSV én een nieuw contract tot en met 2028.

Naar verwachting krijgt het geheel rond PSV en Xavi Simons einde deze week zijn beslag en zullen club en speler bekendmaken dat het nieuwe contract rond is. De Franse redacteur gaat verder met zijn relaas over Simons en rept over een nieuwe aanstaande episode van de Parijse club, waarbij vooral veel jonge spelers naar Parijs zouden moeten komen. “Op dit moment trekt de clubleiding veel jonge spelers aan. De laatste jaren was dat wel anders, denk aan Lionel Messi en Sergio Ramos. PSG werkt aan een nieuw project, met sterren die eindelijk wat minder belangrijk zijn dan de club en het team. Simons zou in het plaatje passen”, klinkt het.

“Ik denk dat PSG hem sowieso niet gaat terughalen om vervolgens dik te cashen”, gaat de hoofdredacteur verder, die klaarblijkelijk niet op de hoogte is van de uitzonderingen in de zogenaamde Paris Saint-Germain clausule met Xavi Simons.

“Dat zou echt heel teleurstellend zijn. Tegelijkertijd is het ook niet helemaal ondenkbaar. De clubleiding heeft een grote fout gemaakt door zijn contract niet te verlengen vorig seizoen en die fout kunnen ze nu herstellen. Als hij terugkeert, krijgt hij eindelijk de kans die hij al verdiende onder Mauricio Pochettino. Als het nieuwe project, met Luis Enrique als nieuwe trainer weer zou mislukken, zou Simons opnieuw het kind van de rekening kunnen worden. Bij PSV heeft hij sowieso meer garantie op speeltijd”, besluit de redacteur zijn visie op de situatie rond Xavi Simons.


Vorig artikelMission impossible voor Joël Drommel: ‘Dan kom je waarschijnlijk bij Etienne Vaessen uit’
Volgend artikelTransfer Noa Lang: Van Amsterdamse commentaren tot ouderwets gemopper van Johan Derksen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in