Home Nieuws Paris Saint-Germain clausule Xavi Simons per vandaag geldig, geen ‘Cody Gakpo’ taferelen...

Paris Saint-Germain clausule Xavi Simons per vandaag geldig, geen ‘Cody Gakpo’ taferelen verwacht

3850
0

De inmiddels wel bekende en veel besproken transferclausule van Xavi Simons met Paris Saint-Germain gaat per vandaag, 1 juli 2023 in.

Dat doet niets af aan het feit dat er rond de gewilde topvoetballer snel duidelijkheid wordt verwacht. Er zijn immers al de nodige gesprekken gevoerd tussen PSV met Marcel Brands en Earnie Stewart enerzijds en Xavi Simons en zijn zaakwaarnemers en familie anderzijds. Het gevolg van die gesprekken is dat Xavi Simons op koter termijn knopen door zal hakken wat zijn toekomst aangaat.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad op basis van goed ingevoerde bronnen. Xavi Simons is al maanden het onderwerp en daar komt per zaterdag 1 juli bij dat de veel besproken en wel bekende transferclausule in zijn contract, hem in staat stelt om voor ongeveer zes miljoen euro terug te keren naar Paris Saint-Germain.

De Franse topclub kijkt vanuit Parijs mee naar alles water rondom Simons gebeurd maar is tegelijkertijd ook gefocust op de perikelen rond de inmiddels opgepakte trainer van de Parijzenaars. Galtier zal vermoedelijk één dezer dagen worden ontslagen, waarna Paris Saint-Germain door lijkt te willen pakken. Ook andere Europese topclubs, zoals Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund en Manchester United, werden al met Xavi Simons in verband gebracht.

Xavi Simons is eigenlijk geenszins van plan om weken achtereen het onderwerp van een transfersoap te worden. Simons wil snel duidelijkheid geven aan PSV. ‘Taferelen zoals bij Cody Gakpo, die vorig jaar tot 31 augustus aan transfers werd gekoppeld, worden rondom Simons niet verwacht’, schrijft het Eindhovens Dagblad. PSV wil natuurlijk af van de ‘Paris Saint Germain-clausule’, maar in ruil zou Simons in de toekomst mee kunnen profiteren van een transfer.

Naast het behouden van Xavi Simons proberen Marcel Brands en Earnest Stewart nog minimaal drie of vier basisversterkingen aan de selectie van de maandag startende Peter Bosz toe te voegen. Dat is nog buiten Ricardo Pepi, die voor zo’n negen miljoen euro overkomt van FC Augsburg. Érick Gutiérrez is zo goed als rond met de Mexicaanse topclub Chivas.


Vorig artikelPSV werkt aan transfers van ‘vier basisspelers’ en krijgt snel duidelijkheid van Xavi Simons
Volgend artikelPSV dicht bij komst Pools toptalent, Poolse PSV scout bevestigt komst Karol Borys naar Eindhoven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in