Home Nieuws Pablo Rosario wil verbeteren en aast op doelpunten en assists

Pablo Rosario wil verbeteren en aast op doelpunten en assists

71
0

Pablo Rosario mocht eerder dan zijn collega’s Bergwijn en Dumfries gaan genieten van zijn vakantie.

Rosario kende een hele goede eerste seizoenshelft maar zakte net als de rest van ploeg ver terug na de winterstop. De middenvelder laat in gesprek met PSV.nl zijn licht schijnen over het seizoen.


Komend jaar staat in het teken van het worden van een completere speler, zoals hij zelf uitspreekt. Rosario richt zich onder meer op een hoger rendement wat assist geven en doelpunten maken aangaat.

De Amsterdammer kwam in de zomer van 2016 over van Almere City nadat Marcel Brands zijn kwaliteiten erkende. Na een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met Jong PSV maakte Rosario vorig seizoen zijn debuut in de hoofdmacht.

“Als je speelt geeft dat altijd een goed gevoel. Mijn eerste seizoen bij het eerste viel persoonlijk een beetje tegen. We zijn natuurlijk als team kampioen geworden, maar als speler wil je altijd meer spelen dan je doet. Mijn doel was om dit seizoen veel meer minuten te maken dan vorig jaar. Dat is aardig gelukt”, zegt de middenvelder.

“Ik zag het als een teken. Je krijgt niet vaak de kans om weer bij dezelfde club aan de slag te mogen. Die kans kreeg ik wel en ik had altijd een goed gevoel bij PSV. Ik wist meteen dat dit het zou worden.” Op jonge leeftijd was dat goede gevoel er ook al, maar zo ver van huis gaan wonen zag hij destijds niet zitten. “Ik wilde gewoon bij mijn familie zijn.”

Rosario wil zich verbeteren het komende seizoen. De jonge talentvolle middenvelder richt zich op het maken van doelpunten en het geven van meer assist. “En daar hoort ook het maken van goals en het geven van assists bij. Dat is iets wat ik wil verbeteren en waar ik komend seizoen meer naar op zoek ga.” Rosario staart zich daar echter niet blind op. “Ik ga niet de wedstrijd in met het gevoel dat ik moet scoren. Winnen staat altijd op de eerste plaats. Wie er scoort maakt mij niet uit. Ik ben net zo blij als iemand anders er vier inprikt en ik nul.”


Facebook Comments