Home Nieuws Pablo Rosario voelt de warmte bij PSV en was even stil na...

Pablo Rosario voelt de warmte bij PSV en was even stil na de mededeling over de aanvoerdersband

26
0

De aanvoerder van PSV is recent door weekblad Voetbal International uitgebreid geportretteerd. Het interview is vandaag gepubliceerd op de site van VI.

Almere City, dat was enkele jaren geleden het onverwachte tussenstation voor Pablo Rosario. Het al even onverwachte volgende station werd PSV, nadat hij met een liesblessure bij Ajax was weggestuurd. Rosario liep zo de warmte van PSV tegemoet; het contract in Eindhoven maakte hem trots en blij tegelijk.

Enkel jaren later is de situatie iets gekeerd want na een prima eerste half jaar, is het momenteel wat minder gesteld met Rosario. De middenvelder is niet meer zo bepalend als hij een jaar geleden was maar het scoren van doelpunten heeft zich juist weer ten gunste gekeerd.

Rosario is trots om deel uit te maken van de PSV familie. De aanvoerder omschrijft het warme bad waarin de selectie zich begeeft. Zeker na het familiedrama rond de familie Ihattaren.

‘Iedereen voelde de pijn van Mo en zijn familie, we wilden laten zien dat we er voor ze zijn. Het hele stadion leefde mee, dat heeft me kippenvel gegeven. De gebeurtenissen rond Mo hebben ons als team nog dichter bij elkaar gebracht, terwijl we al een heel hechte groep waren.’

VI vraagt Rosario: Wat maakt dit PSV zo’n hecht team?

‘We hebben veel spelers van ongeveer dezelfde leeftijd, rond de twintig jaar. We hebben daardoor veel gemeen, praten over dezelfde dingen en begrijpen elkaar. We kunnen onderling ook alles tegen elkaar zeggen, kritiek wordt geaccepteerd. Niemand denkt: Loopt hij me nou af te zeiken? Want iedereen weet dat alles wordt gezegd met goede intenties. Dit team is als een familie.’

VI vraagt Rosario: Na jouw doelpunten van de afgelopen weken had je binnen een paar seconden de hele ploeg om je nek hangen.

‘Dat is precies wat ik bedoel, dat vond ik heel mooi. Ik heb mindere wedstrijden gespeeld en kritiek gekregen, daarom waren mijn ploeggenoten oprecht heel blij voor me. Dat geeft mij heel veel kracht en steun.’

Rosario is trots om aanvoerder van PSV te zijn. Op de dag dat hij van Mark van Bommel te horen kreeg dat hij aanvoerder zou worden, was de verassing groot.

‘Ik zat na een training op het veld en de trainer kwam naar me toe. Hij zei: “Ik wil zo even met je praten”. We zijn even apart gaan zitten en toen vertelde de trainer wat zijn idee was, dat ik de band zou dragen als Ibi niet speelde. Als ik eerlijk ben overviel het me. Ik wist niet wat ik moest zeggen, werd een beetje stil. De trainer merkte het aan me en vroeg of ik er een dag over wilde nadenken. Dat heb ik gedaan’, zegt Rosario tegen Voetbal International.

Het vervult Rosario van trots dat de aanvoerdersband van PSV om zijn arm zit. ‘Toen het allemaal tot me doordrong, was ik enorm blij en trots. Als je de aanvoerdersband van een grote club mag dragen, is dat een enorme eer. Een dag na het eerste gesprek heb ik de trainer verteld dat ik het heel graag wilde.’

De rest van het interview met Pablo Rosario is te lezen op VI Pro.

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here