Home Nieuws Pablo Rosario, onmisbare schakel op PSV middenveld

Pablo Rosario, onmisbare schakel op PSV middenveld

37
0

Pablo Rosario is inmiddels niet meer weg te denken uit de basisopstelling van Mark van Bommel. De jonge middenvelder is een onmisbare schakel op het middenveld van PSV geworden.

De middenvelder heeft zijn grote doel bereikt met een basisplaats bij PSV. “Vorig jaar is het niet gelukt om mijn doel te behalen. Ik ging toen bij mezelf te rade om het dit seizoen wél te redden. Dan is het mooi dat ik dankzij de staf en mijn teamgenoten wordt beloond voor mijn harde werk. Dit seizoen valt alles op zijn plek. Dat geeft voldoening.”

“Weet je wat het is: ik stippel voor mezelf uit wat ik per seizoen in gedachten heb”, legt Rosario uit. “Dan maak ik een plan. Vooral in mijn hoofd, soms schrijf ik wat op. In de Eerste Divisie heb ik geleerd wat mannenvoetbal is. Dan is er geen tijd meer voor tierelantijntjes.”

Voetballen in Jong PSV was geen gemakkelijke opgave voor Rosario. “Natuurlijk niet, maar ik bleef van mezelf houden. Ik ben een binnenvetter. Maar als ik iets kwijt wil, dan heb ik goede mensen om mij heen. Tegen mijn familie en twee goede vrienden kan ik alles zeggen.”

Vrijwel wekelijks krijgt Rosario de complimenten voor zijn goede spel en laten de diverse analisten zien aan de hand van beelden en loopacties dat Rosario vrijwel altijd vooruit denkt én vooruit speelt. Ook Ronald Koeman is onder de indruk van het spel en de ontwikkeling van de jonge PSV’er, die door Marcel Brands uit Almere werd opgepikt.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here