Home Nieuws ‘Pablo Rosario lijkt op het middenveld wel vrij zeker van een basisplaats’

‘Pablo Rosario lijkt op het middenveld wel vrij zeker van een basisplaats’

1441
0

De zekerheid waarmee Voetbal International-clubwatcher Marco Timmer verwacht dat Pablo Rosario op een basisplaats afstevent is opvallend te noemen.

De Voetbal International verslaggever denkt en verwacht dat Rosario ook onder Roger Schmidt een basisplaats zal veroveren.

Dat geeft hij aan in een uitgebreid item van VI TV. “Het is op het middenveld nog erg puzzelen bij PSV, maar Rosario lijkt wel vrij zeker”, aldus Timmer.

Het is bepaald niet zo dat Rosario een bijzondere voorbereiding draait. Een paar voorwaartse steekpasses tegen Vitesse daargelaten, is het nog immer op safe wat het spel van de middenvelder aangaat.

Stef de Bont, die namens Voetbal International aanwezig was bij het trainingskamp van PSV in Duitsland, kan dat alleen maar beamen. “Hij maakte in mijn ogen een heel goede indruk op het trainingskamp”, zo geeft hij aan. “Ik had ook het idee dat hij wat losser was. Dat hij de oude Rosario was van zijn begin bij PSV. Ook de voetballer, want dat kan hij natuurlijk wel heel goed. Daarvoor is hij toen ook bij Almere weggehaald. Ik denk dat hij echt zijn plek kan pakken.”

Ook Timmer vindt dat de middenvelder in zijn beginperiode bij PSV heeft laten zien dat hij uitstekend kan voetballen. “Hij werd onder Van Bommel international in zijn eerste jaar. Hij deed het toen echt fantastisch. Elke bal was goed naar voren. Hij was tussen de linies door en goed overal bij betrokken. Hij haalde dus het Nederlands elftal en werd een jaar vervolgens later aanvoerder gemaakt. Het werkte niet meer en hij liep een beetje met de ziel onder zijn arm rond. Misschien dat hij nu weer gaat opleven, want dat hij kan voetballen is wel duidelijk. Ook als centrale verdediger tegen Vitesse deed hij het naar behoren.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here