Home Nieuws Pablo Rosario kijkt in de spiegel: ‘De kritiek was terecht’

Pablo Rosario kijkt in de spiegel: ‘De kritiek was terecht’

781
0

Pablo Rosario is zich bewust van het feit dat zijn spel al weken, zo niet maanden ondermaats is. De middenvelder spreekt uit dat de kritiek terecht was en dat het beter moet.

Tegenover het Eindhovens Dagblad reageert Pablo Rosario na afloop van de winstpartij in Den Haag als volgt: ‘De afgelopen weken heb ik veel kritiek gehad, terecht. Dan moet je je mannetje staan, eerlijk zijn en er een positieve draai aan geven’, aldus de middenvelder, die nog steeds stevig onder druk staat met zijn spel.


In Den Haag begon Rosario zwak en leed een aantal keer balverlies. Toch herstelde de bekritiseerde middenvelder zich met voorwaarts snel spel. Wel dient daarbij de kanttekening te worden gemaakt dat ADO zeer zwak verdedigde, verdedigend niet de juiste posities wist te kiezen en veel moeite had met de aanvallende impulsen van Dumfries, die als extra rechtsbuiten fungeerde. Rosario liet in Den Haag zien zeker goed te kunnen voetballen en op het middenveld van waarde te kunnen zijn met zijn passing. Enkele strakke passes vertrokken van zijn voet, met een snelle uitbraak en kansen tot gevolg.

Toch wisselt de soms als centrale verdediger denkende middenvelder goede momenten af met onthutsend zwakke momenten. Passes over drie of vier meter die over de zijlijn verdwijnen of simpele terugspeelballen die met een stuit worden verzonden. Rosario bekijkt de zege in Den Haag vanuit het collectief en ziet het vertrouwen groeien.

“Winnen is altijd lekker, maar zeker als je een lastige fase hebt gehad. We moeten het goede gevoel van deze wedstrijd, en die van Willem II, meenemen naar volgende week”, zei de middenvelder. Of PSV nu ook door een barrière heen is, omdat het weer eens een uitwedstrijd heeft gewonnen na Zwolle uit? “Dat zal de tijd ons moeten leren. Volgende week spelen we weer uit, tegen Vitesse. We zijn in elk geval in ontwikkeling en op de goede weg.”

En dat voelt ‘lekker’, erkende Rosario. Zeker na een periode waarin er veel kritiek was op PSV en op zijn eigen spel. Toch hield Rosario altijd de moed erin en bleef vaak onverstoorbaar, waar het thuispubliek al maanden klaar is met zijn afwachtende spel. “Je weet waar je het voor doet en hoeveel energie en tijd je erin stopt. Dan ga je vanzelf weer winnen”, zei Rosario. Over zijn eigen spel: “Ik probeer elke wedstrijd weer beter te spelen. Af en toe lukt dat niet, af en toe wel. Je moet – als speler van PSV – zo steady mogelijk proberen te zijn”, aldus Rosario.

Facebook Comments