Home Nieuws Overweegt Xavi Luuk de Jong toch te behouden? Spits blijft nuchter onder...

Overweegt Xavi Luuk de Jong toch te behouden? Spits blijft nuchter onder geruchten

246
0

In Catalonië dient men dringend ruimte in het salarishuis van FC Barcelona te creëren om nieuwe spelers te kunnen aantrekken.

Daartoe zou Luuk de Jong eigenlijk als eerste op de nominatie staan om te vertrekken uit Catalonië. In voetbal kan alles snel veranderen en dat geldt ook voor Luuk de Jong, die zondagavond een cruciale rol vertolkte op Mallorca. Het is de vraag of zijn cruciale doelpunt van invloed gaat zijn op zijn perspectief bij FC Barcelona. Spaanse media speculeren al langer over een vertrek van de in principe overbodige De Jong, maar trainer Xavi weet wat hij aan zijn spits heeft.

Xavi komt superlatieven te kort over de professionaliteit van de Jong. “Er wordt gezegd dat hij mag vertrekken, maar we overwegen vanzelfsprekend om hem te houden. Hij is vandaag van waarde geweest voor ons. We zullen zien wat de toekomst brengt. Er zullen spelers vertrekken en spelers komen, maar dat is allemaal hypothetisch”, aldus de nieuwe trainer van de Catalanen.

Matchwinner De Jong bleef zelf nuchter onder zijn doelpunt en zei na afloop: “Als aanvaller heb je altijd doelpunten nodig. Ik ben heel blij, want misschien blijkt deze goal later dit seizoen wel heel belangrijk. Helaas ging mijn omhaal er niet in. Dat zou zomaar eens een van de mooiste doelpunten uit mijn carrière geweest kunnen zijn.”


Facebook Comments Box