Home Nieuws Overtuigende, bijna dwingende taal Stewart over nieuwe speelwijze, PSV aanhang gaat dwingende...

Overtuigende, bijna dwingende taal Stewart over nieuwe speelwijze, PSV aanhang gaat dwingende speelwijze zien

6616
1

Het gaat echt veranderen bij PSV. De speelwijze blijkt afgelopen maanden veelvuldig onderwerp van gesprek te zijn geweest bij de directie van de club.

Dat blijkt wel uit de overtuigende uitspraken en bijna dwingende woorden van Earnie Stewart als het over de speelwijze van het nieuwe PSV gaat. Earnest Stewart kondigde vrijdag de komst van Ricardo Pepi aan maar greep de definitieve komst van de spits ook aan om te benadrukken dat PSV heel anders voor de dag zal gaan komen dan afgelopen seizoen én de seizoenen daar weer voor.

Earnie Stewart zet duidelijk de technische lijnen uit bij PSV. De td van PSV drukt nu al een stevige stempel op het beleid maar straalt tegelijkertijd ook veel daadkracht uit en dat zien we graag. De kwaliteiten die Ricardo Pepi met zich mee weet te brengen sluiten precies aan bij de speelwijze van Peter Bosz. Bosz was niet voor niets kandidaat-trainer nummer één. Het moet en zal anders gaan komende seizoenen. Die vastberadenheid straalt Stewart in alles uit en de wijze waarop hij dat uitspreek, weet nu al veel te verraden over wat ons allen te wachten staat. PSV gaat aanvallen en drukzetten, met energie pressen en afjagen.

“Pepi is een jongen die in Texas is opgegroeid en Mexicaanse roots heeft”, aldus Stewart via de officiële website van PSV. “Hij heeft altijd heel hard moeten werken om te bereiken wat hij heeft bereikt. Dat zie je terug in zijn spel. Hij geeft nooit op en heeft een aantal goede kwaliteiten. Met name zijn instinct om te scoren is echt heel erg goed”, legt Stewart uit.

“Daarnaast kan hij heel goed in de diepte weglopen”, vervolgt Stewart. “Als we de bal niet hebben is hij ook heel gevaarlijk in het druk zetten op de tegenstander. Dat is iets wat wij dit seizoen veelvuldig gaan zien van de hele PSV-groep”, klinkt het over Ricardo Pepi, die meer is dan zomaar een aankoop. Tegelijkertijd is de aankoop van Pepi een strategische aankoop voor de nieuwe speelwijze.


Vorig artikelEarnie Stewart laat zich opnieuw gelden en haalt Amerikaans jeugdinternational weg bij FC Utrecht
Volgend artikelPSV gaat met geheel rood gekleurd nieuw thuisshirt terug naar 2013 én jaren ’80

1 REACTIE

  1. Tja, eerst zien dan geloven. Er waren ook hoge verwachtingen dat Schmidt aanvallend zou spelen. Dat gebeurde niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in