Home Nieuws ‘Overtreding op Luuk de Jong was een strafschop, bij Dumfries niet’

‘Overtreding op Luuk de Jong was een strafschop, bij Dumfries niet’

19
0

Er is veel onrust ontstaan rond de vermeende overtredingen op Luuk de Jong en het moment van Denzel Dumfries in de eigen zestien in de blessuretijd.

In het programma Veronica Inside werden de penalty momenten uitgebreid besproken. Johan Derksen vond dat PSV een strafschop had verdiend. De analist is overigens nog altijd geen fan van Hirving Lozano.

Voorafgaand aan de 2-0 van FC Utrecht werd Lozano de bal ontnomen. Volgens de Mexicaan was het een overtreding, volgens Derksen niet. “Ik was blij dat hij balverlies leed op het middenveld, waar die goal uit valt”, zegt Derksen tijdens de uitzending van Veronica Inside. “Het was geen overtreding. Ik vind het dan ook een heel vervelend jochie, omdat het een matennaaier eerste klas is. Altijd maar rollebollen als hij een duwtje krijgt.”

De analist stelde verder vast dat er maar één strafschop gegeven diende te worden in de wedstrijd FC Utrecht – PSV. “Dat moment dat De Jong werd vastgehouden was een zuivere penalty, maar als ik scheidsrechter was geweest bij de situatie van Dumfries had ik geen strafschop gegeven.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here