Home Nieuws Overheids maatregelen scheiden PSV en Bruma nog van contractverlenging

Overheids maatregelen scheiden PSV en Bruma nog van contractverlenging

13
0

PSV en Jeffrey Bruma zijn nog slecht enkele details verwijderd van een nieuwe verbintenis.

Schandalige fiscale maatregelen of beter gezegd ‘fiscale beperkingen’, die de Nederlandse overheid de voetbalclubs opgelegd heeft, zorgen voor vertraging bij de contractverlenging van Jeffrey Bruma. Het betreffen beperkingen die de Nederlandse clubs behoorlijk tot last zijn.
“Het gaat daar nog om wat fiscale dingen waar we bij de transfers van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum tegenaan zijn gelopen. Dat willen we in het geval van Jeffrey als eerste goed afgedekt hebben” zegt Brands tegen VI.
De Tweede Kamer heeft onlangs besloten dat dit ook voor voetballers die meedelen in een doorverkooppercentage geldt, waardoor PSV liefst 75 procent extra belasting moest betalen over de bedragen die Memphis en Wijnaldum meekregen. Daarmee doelt hij op de zogenaamde ‘heffing op excessieve vertrekvergoedingen. Die is vooral in het leven geroepen voor het bedrijfsleven. Werkgevers betalen dan  extra belasting over gouden handdrukken die vertrekkende en dus niet goed functionerende werknemers krijgen bij een vertrek, meldt het weekblad.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here