Home Nieuws Overdreven negativiteit rond prima presterende Daniel Schwaab

Overdreven negativiteit rond prima presterende Daniel Schwaab

26
0

Kritiek geven is het makkelijkste wat er is. Ongezouten kritiek leveren na verliespartijen gaat menig journalist eenvoudig af.

De al jaren bij PSV stabiel presterende Daniël Schwaab is ineens de kop van jut bij ondermeer de analisten van de Telegraaf.


Het niet bijster sterke optreden van Jeroen Zoet kan als mede oorzaak worden gezien voor de fout van Schwaab bij de 1-0 van Ajax.

In de voetbalpodcast van De Telegraaf geeft Valentijn Driessen in ieder geval aan dat PSV snel tien miljoen euro neer moet leggen om de Mexicaan Edson Álvarez binnen te halen. “We hebben van de week Daniel Schwaab gezien. PSV moet deze jongen snel binnen halen. Met Schwaab ga je het niet redden. Dat is wel duidelijk”, aldus Driessen zonder blikken of blozen.

PSV-watcher Erik van Haren gaat iets dieper in op de interesse van PSV in Álvarez. “Hij wordt al langer gevolgd door zowel Ajax als PSV. PSV is wel iets concreter, maar het is wel een transfersom van tien miljoen euro”, zo geeft hij aan. “Ik wil niet zeggen dat het voor Ajax niks is, maar dat is wel een investering waar PSV er niet twee of drie per jaar van kan gaan doen. Daar zullen ze wel tegenaan hikken.”

Het is vooralsnog niet bekend of Alvarez voor Schwaab zou worden gehaald. De Duitser kan met zijn stabiele spel immers nog jaren mee bij PSV en is onbedoeld en onterecht het mikpunt van kritiek en negativiteit geworden na Ajax – PSV.

De Duitser geldt als zeer stabiele factor in de PSV defensie en heeft al meer dan 50 wedstrijden geen gele kaart gepakt en heeft vrijwel geen overtredingen nodig om zijn tegenstander de baas te blijven. Zowel Nick Viergever als Nicolas Isimat Mirin spelen en speelden prima wedstrijden met Schwaab naast zich in de laatste lijn.

 


Facebook Comments