Home Nieuws Over Vinícius: Van ‘bij vlagen hard gewerkt’ en ‘medelijden’ naar ‘je ziet...

Over Vinícius: Van ‘bij vlagen hard gewerkt’ en ‘medelijden’ naar ‘je ziet wel dat hij een bepaalde kwaliteit heeft’

2574
0

Carlos Vinícius beleefde zaterdagavond een droomavond tegen FC Twente. Eindelijk scoorde de spits zijn eerste doelpunten voor PSV en daarmee valt er een last van zijn schouders af.

De Braziliaan heeft wel degelijk kwaliteiten om als spits van PSV te fungeren. Of dat als basisspeler of als wisselspeler zal zijn, zal de toekomst gaan uitwijzen. De eerste doelpunten zijn in ieder geval gescoord en laten we hopen dat dit tot meer gaat leiden. De tweede treffer van de Braziliaan liet toch zien dat er kwaliteiten schuilen in de spits want het was zeer zeker geen eenvoudige kans om te verzilveren.

Even daarvoor zag het er juist weer wel onbeholpen uit. Vinícius kreeg een opgelegde kans maar kwam niet uit met zijn passen en maakte te laat een beslissing, waardoor het moment er knullig uitzag. Na afloop sprak Marco van Ginkel vol lof over de inzet, passie en strijd van de Braziliaan. Over de kwaliteiten van de aanvaller zegt van Ginkel: “Je ziet wel dat hij een bepaalde kwaliteit heeft”.

“Vandaag maakt hij een paar goals en dat is alleen maar goed voor het zelfvertrouwen. Hopelijk volgen er nog veel meer. Een spits wil altijd scoren natuurlijk. Bij hem zat er ook veel blijdschap achter. Dit is wel heel mooi om te zien”, aldus Marco van Ginkel over Carlos Vinícius en zijn vreugdeexplosie.

Enkele weken eerder sprak van Ginkel iets minder minder vleiende woorden over de Braziliaan. “Bij vlagen heeft hij hard gewerkt”, zei van Ginkel over de Braziliaanse spits die af en toe gewoon lelijk voetbal speelt. Het waren niet de meest vleiende woorden van Marco van Ginkel die je over een ploeggenoot uit. De waarheid gebiedt natuurlijk te zeggen dat de Braziliaan tot enkele weken geleden ook nog erg weinig had laten zien.

Hans Kraaij sprak zondagmorgen bij ESPN zijn verbazing en tegelijk waardering uit over PSV’s Braziliaanse spits. ‘Je krijgt bijna medelijden met Carlos Vinícius. Zijn aanname is geen toeval’, wees Kraaij naar de goal van Vertessen nadat Vinícius de bal heel slecht aannam en feitelijk geen keuze wist te maken tussen aannemen en intikken. Kraaij gaat verder: ‘Maar je ziet toch dat hij 18 goals gemaakt heeft voor Benfica en ook voor Spurs scoorde hij 6 keer in Europa’, aldus een kritische als even complimenteuze Hans Kraaij.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here