Home Nieuws Over dominantie tegen Rangers en de waarschuwing van Bosz aan Boscagli: ‘Kijk...

Over dominantie tegen Rangers en de waarschuwing van Bosz aan Boscagli: ‘Kijk uit wat je zegt’

1067
0

Woensdagavond rond middernacht weten we hoe het seizoen van PSV er verder uit gaat zien. Na de wedstrijd tegen Rangers FC zal er veel los gaan komen rond de club.

Of het nu Europa League-voetbal of Champions League-voetbal in de poulefase gaat zijn, PSV gaat een zeer onrustige laatste dag van het internationale transferwindow worden. Hirving Lozano lijkt al in Nederland te zijn gearriveerd om de medische keuring af te ronden. Toch zal eerst Rangers FC aan de kant moeten worden verschoven.

Dat behoeft volgens verschillende analisten niet zo’n groot probleem te zijn. Zo denkt Rafael van der Vaart dat Rangers FC geen partij zal gaan zijn voor PSV. Tafelgenoot Ruud Gullit bekijkt het geheel toch anders. In Rondo van Ziggo Sport vertelt de analist dat hij gezien het spel van Schotse ploegen weinig problemen verwacht voor PSV.

“Ik vind dat Rangers echt helemaal niks. Vroeger was het ook al heerlijk spelen tegen Schotse ploegen. Ze dekken niet door en er zijn heel veel ruimtes. Thuis lijkt het altijd wel wat, omdat het een indrukwekkend stadion is met dat publiek erachter. Alleen ik kan me echt niet voorstellen dat PSV niet doorkomt.”

Ruud Gullit dient Van der Vaart van repliek. “Ik denk dat je het toch onderschat. Als PSV nou zo goed was, dan had je het dik moeten winnen en dat doe je niet. Je domineert wel, maar je creëert heel weinig. Rangers wacht net zo lang totdat je een fout maakt.” De Eindhovenaren spelen woensdag in eigen huis de return in de laatste voorronde van de Champions League.

Volgens Dick Advocaat zijn er wel wat zaken waar PSV voor op moet passen gezien het spel van Peter Bosz. “Bij Bosz ligt het gevaar nu achterin. Het ziet er wel goed uit, omdat hij altijd aanvallend voetbal wil spelen. Dat is altijd bij hem, want hij heeft de verdedigers nodig die dat spel wel kunnen spelen. Zo’n André Ramalho brengt zichzelf vooral in de problemen als je hem ziet voetballen.”

De trainer zelf predikt vooral rust en beheersing. Bosz oogde dinsdag uiterst ontspannen op de persbijeenkomst in het Philips Stadion. Bosz waarschuwde Olivier Boscagli nog even na een vraag vanuit de zaal. De Fransman kreeg de vraag of Peter Bosz ‘heel erg boos’ kan worden in de rust. “Kijk uit met wat je zegt”, waarschuwde Bosz met een glimlach.

Boscagli kon er wel om lachen. “Ik denk dat boos zijn niet het goede woord is”, aldus de in Monaco geboren verdediger. “Hij wil ons natuurlijk helpen. Soms moet hij de spelers op de goede manier pushen. Soms verheft hij zijn stem en meestal werkt dat”, aldus de Franse verdediger, die topfit aan de wedstrijd kan beginnen.


Vorig artikelDe eerste doelpunten van Xavi Simons en Donyell Malen voor Leipzig en Dortmund
Volgend artikelVerwachte opstelling tegen Rangers FC: Jerdy Schouten voor Ismael Saibari, Ramalho centraal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in