Home Nieuws Oud topscheidsrechters halen uit naar Gözübüyük: ‘Het is echt voetbal-onwaardig en triest’

Oud topscheidsrechters halen uit naar Gözübüyük: ‘Het is echt voetbal-onwaardig en triest’

9728
0

Voormalig topscheidsrechters Dick Jol en Mario van der Ende snappen helemaal niets van de gegeven strafschop in blessuretijd van de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV.

PSV domineerde in Rotterdam maar incasseerde in de slotfase toch nog twee goals. Vooral de laatste goal is en blijft zeer discutabel. Jens Toornstra schoot de bal vol op de onderarm van Mauro Júnior. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük wees naar de stip, de VAR deed er niets aan. De hoon daalt neer op de scheidsrechter en de VAR maar PSV is twee punten kwijt.

‘Weer zo’n Eredivisie-weekend waarin de arbitrage zo verschrikkelijk bepalend is’, schrijft oud-scheidsrechter Mario van der Ende op Twitter. Hij krijgt bijval van Jol, die hard uit weet te halen naar Gözübüyük. “Laten we nou gewoon stoppen. De bal wordt met 120 kilometer per uur ingeschoten, de speler staat met zijn rug naar de bal en krijgt hem tegen zijn elleboog. Hij heeft geen flauw idee waar de bal gaat komen. Hoe duidelijk wil je het hebben? Ik weet er een die zonder armen springt, maar die doet niet mee: een pinguïn.”

“Dit is aan niemand uit te leggen, het is echt voetbal-onwaardig en triest”, zegt Jol, die naar de VAR wijst. “Van Boekel zag Gözübüyük zo overtuigend naar de stip wijzen, die roept hem niet terug. Het vervelende is dat het nooit bij 5-1, 4-0 of 3-1 gebeurt, maar in de laatste minuut. Dit zou aanleiding moeten zijn om te zeggen: kap ermee! Als Mauro zijn armen wijder had gehad, had ik ermee kunnen leven, maar zo toch niet?”

“Of de belasting is te groot of ze denken er te makkelijk over, maar ze krijgen wel flink betaald. Ze beslissen bij wijze van spreken over leven en dood. Dit gaat over tientallen miljoenen. Of je nou degradeert, Conference League of Champions League speelt: het verschil is gigantisch. Het komt zelfs voor dat de kuffiejuffrouw ontslagen wordt na een degradatie, omdat ze die niet meer kunnen betalen. De materiaalman wordt gehalveerd in zijn uren, de sponsorinkomsten zakken. Besef even hoeveel impact dit kan hebben.”

Gözübüyük wilde na de wedstrijd Feyenoord – PSV niet voor de camera komen. “Nee, dat begrijp ik. Hij weet dat hij fout zit”, aldus Jol. “PSV zou de wedstrijd gaan winnen, hè? Hier kan niemand mee leven. Ja, het is klaar. Ajax wordt woensdag kampioen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here