Home Nieuws Oud PSV-doelman hard voor Benítez en Drommel: ‘Een heel matige keeper’

Oud PSV-doelman hard voor Benítez en Drommel: ‘Een heel matige keeper’

10916
0

Walter Benítez is aan een uitstekend seizoen. Althans, dat wijzen de cijfers en statistieken uit. Maar daar denkt niet iedereen hetzelfde over.

Eerder bleken Valentijn Driessen en Aad de Mos al erg kritisch op de Argentijnse doelman te zijn. Driessen en De Mos waren met name na afloop van Arsenal – PSV erg kritisch op de eerste doelman van PSV te zijn. Toegegeven, de doelman uit Argentinië zag er niet heel goed uit bij de doelpunten van Arsenal in het Emirates Stadium.

Na afloop van de 4-0 nederlaag maakte Driessen korte metten met het optreden van Benítez. De Mos lijkt nooit een fan van Benítez te worden maar de cijfers wijzen toch echt anders uit. Voetbal International-analist Pieter Zwart analyseerde recent de cijfers en statistieken van Benítez en kwam tot de conclusie dat Benítez een erg goed seizoen door weet te maken.

Wim de Ron, voormalig doelman van PSV, Cambuur Leeuwarden en RBC Roosendaal, is duidelijk een andere mening toebedeeld. De oud PSV-doelman is bepaald niet onder de indruk van Benítez. De Ron is überhaupt al niet te spreken over het niveau van de keepers in Nederland. De Ron wijst eerst nog naar het wereldkampioen voetbal in Qatar en de doelman van het Nederlands Elftal.

“Dat Andries Noppert het WK keepte is typerend. We hebben geen getalenteerde keepers meer. Justin Bijlow is blessuregevoelig. Bart Verbruggen komt net kijken en heeft nog een hele weg te gaan. Als de keeper van Sparta geselecteerd wordt voor Oranje, zegt dat genoeg”, stelt hij in gesprek met De Telegraaf.

De Ron ontziet ook de keepers van PSV niet. “Er is zo weinig talent dat er bij PSV een Argentijnse doelman onder de lat staat. Die Walter Benitez is een heel matige keeper. Niet dat ik Joël Drommel beter vind. Maar ze ontlopen elkaar niet veel. Zet er dan maar een Nederlander in. Begin dit seizoen keepte Drommel wel een paar goede wedstrijden. En die Benitez is ook geen puntenpakker”, is De Ron uiterst kritsich.


Vorig artikelDominantie in de Eredivsie: Ajax had het, PSV heeft het
Volgend artikelPSV zonder Bella-Kotchap naar Frankrijk, basisplaats Ramalho in Lens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in