Home Nieuws Oud-leermeester ziet spanning bij Van Nistelrooij en wijst naar Arne Slot

Oud-leermeester ziet spanning bij Van Nistelrooij en wijst naar Arne Slot

3364
0

Foppe de Haan volgt de stappen van Ruud van Nistelrooij in zijn turbulente eerste seizoen als trainer van PSV op de voet.

Foppe de Haan vindt ook dat de spanning zijn weerslag heeft op Ruud van Nistelrooij. “Momenteel leeft hij op en soort Vesuvius, waarbij hij moet zorgen dat die vulkaan niet barst. Dat is ongekend spannend en dat kan je ook wel aan hem zien”, zegt De Haan bij de NOS.

“Dat zie ik aan hoe hij zich soms gedraagt langs de kant. Hij is heel druk, loopt mee, zit bijna nooit. Hij probeert zijn spelers te beïnvloeden vanaf de zijlijn en dat is niet zo makkelijk. Daar kan hij nog rustiger in worden.”

“Ruud is wat extraverter dan bijvoorbeeld Philip Cocu”, vervolgt de voormalig sc Heerenveen-trainer, die Van Nistelrooij in het Abe Lenstra Stadion onder zijn hoede had. “Mark van Bommel deed het weer anders. Maar neem Arne Slot. Die staat ook veel, maar hij straalt bevestiging uit. Dat het gaat zoals het moet gaan”, is De Haan toch licht kritisch op onze beginnende trainer met veel potentie.

Alle spanning zorgt ook voor emotie, weet De Haan als ervaringsdeskundige. De Haan wijst naar het winnen van de KNVB Beker, toen Van Nistelrooij in de armen sprong bij Joël Drommel en dansend in de kleedkamer op de plaat werd vastgesteld.

“Als hij blij is, is hij écht blij. En als hij verdrietig is, is hij écht verdrietig. Hij laat zijn emoties altijd wel zien”, aldus Foppe de Haan over Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelMeest scorende ploeg van de Eredivisie op weg naar CL duels tegen nummers 2 België, Zwitserland en Servië
Volgend artikelSpits Sparta vereerd met belangstelling PSV: Kopsterke spits wint 140 kopduels, Luuk de Jong 60

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in