Home Nieuws Oud coach waarschuwt PSV: ‘Lozano heeft een prikkel nodig’

Oud coach waarschuwt PSV: ‘Lozano heeft een prikkel nodig’

69
0

De kritieken op Hirving Lozano zijn de laatste maanden louter positief en lovend. Als de Mexicaan eens een wedstrijd het net niet weet te vinden wordt dit al bijna als bijzonder ervaren. Toch moet PSV ook  waken voor gemakzucht bij de aankomende vedette, vindt zijn voormalig trainer Wout Westerhof.

De zoon van oud-PSV-coach Hans Westerhof kent Lozano door en door. Hij had Hirving Lozano in 2012 als trainer van Pachuca Onder 17 onder zijn hoede. De jeugdcoach zag hem vaak excelleren en schitteren, maar moest hem desondanks soms prikkelen.

“Hij was zo veel beter dan de rest, besliste de wedstrijd soms op halve kracht”, zegt Westerhof in gesprek met de Volkskrant. “Dan kreeg hij van iedereen een staande ovatie: zaakwaarnemers, clubmensen, ouders. Als die rare Hollander dan op maandag zei dat hij helemaal niet goed had gespeeld, keek hij die vol ongeloof aan. ‘Ik heb toch die wedstrijd beslist, of niet?”

Lozano besliste altijd al grote wedstrijden. ‘In grote wedstrijden was hij sowieso goed. Maar soms liep hij de kantjes eraf, ging hij zaniken tegen de scheidsrechter en steeds die handjes omhoog bij een verkeerde pass”, aldus Westerhof, die Lozano zeker na de geboorte van zijn kind en debuut in de Mexicaanse competitie zag groeien. “De Mexicaanse competitie is fysiek loeizwaar en keihard, de druk op zijn schouders werd gigantisch, dan word je snel groot. Toch denk ik dat het juist goed voor hem is. Hij moet altijd een prikkel hebben. Dat zal PSV goed moeten aanvoelen. Anders heb je de kans dat-ie er minder voor gaat.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here