Home Nieuws Oud-Ajax td is landstitel PSV 2007 nog altijd niet vergeten: ‘Willem II...

Oud-Ajax td is landstitel PSV 2007 nog altijd niet vergeten: ‘Willem II wilde niet dat wij kampioen zouden worden’

3248
0
AMSTERDAM - Ontluistering bij Ajaxfans op het Rembrandtplein na het missen van de landstitel. Foto: huilende fans na de wedstrijd.

De spectaculaire Eredivisie-ontknoping van 2007. Er wordt nog altijd over gesproken.

Bij ene voetbalfan staat het wat dieper in het geheugen gegrift dan bij de ander maar de ontknoping van 2007 was erg spectaculair te noemen. De beelden komen nog altijd vaak voorbij en zijn met name voor PSV fans een genot om naar te kijken. De betrokkenen kunnen zich de wedstrijden, beslissingen, doelpunten en alles wat die dag nog meer bijzonder maakte, nog goed voor de geest halen.

Dat geldt ook voor de voormalig technisch directeur van de Amsterdammers, die die dag tweede werden omdat men een schamel doelpuntje tekort kwam. Marin van Geel kan zich de zomerse dag aprilzondag van 2007 nog goed voor geest halen. Ook na afloop in de kleedkamer van de Amsterdammers staat het geheel nog op zijn netvliezen.

Hoe zat het ook alweer? In het programma Andere Tijden Sport duit men opnieuw in de wedstrijden van die zomerse laatste speelronde van de Eredivisie. AZ was bij een overwinning zeker van het kampioenschap, maar verloor met 3-2 van Excelsior. Uiteindelijk ging de strijd op doelsaldo tussen PSV en Ajax. PSV met 5-1 van Vitesse en de Amsterdamse club won met 0-2 in Tilburg van Willem II.

Het hing die dag voor iedere club eigenlijk aan een zijden draadje. Bij een stand van 0-2 kreeg Ajax een vrije trap in het strafschopgebied van Willem II. Niet Sneijder of Pérez ging achter de bal staan, maar Roger. “Ik heb me toen wel verbaasd over het feit dat Roger, de Spanjaard die afscheid zou nemen, de vrije trap nam”, zegt Van Geel in het programma Andere Tijden Sport.

“Terwijl wij een Wesley Sneijder en een Kenneth Pérez in het veld hadden staan. Die spelers hadden een ongelooflijk goede trap en die hadden eigenlijk die verantwoordelijkheid moeten nemen. Met name Wesley en daar heb ik hem na afloop in de kleedkamer toch ook naar gevraagd. De bal was beter voor een linkspoot, vond hij. Wesley is even goed met links als rechts, dus daar heb ik me wel over verbaasd.”

Heel Tilburg leek die dag weinig trek te hebben in een kampioenschap van Ajax. “Het verbaasde me ook dat Willem II-speler Kargbo als een tijger voor die bal sprong en juichte dat die bal er via hem niet inging”, vervolgt Van Geel. “Een beetje verbazingwekkend hoe dat beleefd werd, want het was met een paar minuten te spelen 0-2.”

De houding van Willem II vond de toenmalig technisch directeur van Ajax sowieso opvallend. “Eigenlijk had Willem II niets te winnen of te verliezen, dus je denkt die gaan gewoon spelen tegen Ajax hoe ze kunnen spelen. Niets te verliezen. Dat bleek in het veld wel wat anders. Willem II speelde grimmig en wilde absoluut dat Ajax niet kampioen zou worden. Dat straalde het uit. Daar heb ik me een heel klein beetje over verbaasd. Het zou te maken kunnen hebben met uitspraken van onze hoofdtrainer, die in de aanloop het vuurtje probeert aan te wakkeren. Waarschijnlijk heeft dat Willem II een beetje geïrriteerd. We zouden hier wel met 6, 7-0 wellicht gaan winnen. Dat is bij Willem II misschien in het verkeerde keelgat geschoten”, aldus oud-Ajax td Martin van Geel over die legendarische zondag in 2007.


Vorig artikelDe Mos niet enthousiast over aanstelling Bosz en adviseert PSV: ‘Van Pepi en Spierings word ik nog niet heel gelukkig’
Volgend artikel‘Of Hakim Ziyech naar PSV komt?’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in