Home Nieuws Oranje – USA | Het mooiste moment van WK 2022 vond plaats...

Oranje – USA | Het mooiste moment van WK 2022 vond plaats net na Iran – USA

1052
0

Het Nederlands Elftal staat zaterdagavond voor het eerst in kalenderjaar 2022 voor een wedstrijd waarin het er echt om zal gaan.

Oranje kent in tegenstander Verenigde Staten een sterke opponent en moet zeker op haar tellen gaan passen. Het fris en frank en vrij spelende team USA is een jong team wat nog lang niet op de toppen van haar kunnen speelt. Het gros van Team USA is amper 24 jaar oud en bezit volop potentie nog grotere ontwikkelingen door te maken.

Uiteraard zijn de pijlen bij de Amerikanen gericht op het toernooi van 2026 in de Verenigde Staten en Mexico. Team USA zou zich tegen die tijd flink hebben kunnen door ontwikkelen gezien de potentie van de nu nog jonge en relatief onervaren ploeg. Toch wisten de Amerikanen al indruk te maken in de groepswedstrijden. Goed voetbal gecombineerd met een enorme drive en grote mate van fitheid, zullen er voor gaan zorgen dat het dolende maar ook flink zoekende Oranje een stevige kluif zal gaan hebben aan Team USA.

Oranje gaf door het falende systeem tegen bijvoorbeeld Qatar al zoveel ruimte weg op het middenveld dat er met de dag meer twijfels rijzen over de zogenaamde door van Gaal bedachte succesformule. Een betere tegenstander dan Senegal, Ecuador of Qatar, weet immers wel raad met zoveel geboden ruimte. Nederland – USA lijkt op voorhand een spannende en mooie achtste finale wedstrijd te worden.

Echter heeft het mooiste moment van WK 2022 in Qatar al plaats gevonden. Net na de controversiële en politiek zeer beladen wedstrijd tussen Iran en de Verenigde Staten, liep de Amerikaanse speler Antonee Robinson naar de ontroostbare en zeer emotionele Iraniër Ramin Rezaian toe. De beelden zijn prachtig te noemen.

De emoties van de Iraniër zijn natuurlijk mede ingegeven op dat wat bij terugkomst van de Iraanse selectie in Teheran de mogelijke gevolgen kunnen zijn van de politieke situatie in het instabiele land. De FIFA gelaste menig medium te beelden te verwijderen en niet meer te tonen maar vele media, waaronder Engelse en Amerikaanse TV zenders, hielden zich daar niet aan.


Vorig artikelGesprek na gesprek maar welke club pakt écht door? Wéér gesprekken gepland met FC Bayern en Real Madrid
Volgend artikelOranje in Qatar | ‘De spelers mag ik niet spreken want ik word geboycot’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in