Home Nieuws Oranje staf ziet Bergwijn graag nog bij PSV blijven

Oranje staf ziet Bergwijn graag nog bij PSV blijven

12
6

De interlandcarrière van Steven Bergwijn lijkt aangevangen. Voormalig hoofd opleiding van PSV Art Langeler kijkt in gesprek met Algemeen Dagblad naar de ontwikkeling van Steven Bergwijn.

“Dit is een jongen die is gezegend met heel veel balgevoel. Ik weet nog dat ik bij zijn eerste trainingen bij de A-selectie langs de kant stond te kijken. Was-ie net 17. Ik dacht te zien dat Steven aan de bal meteen tot de besten behoorde en dat bleek ook de conclusie van Phillip en zijn staf. Dan weet je dat je met een bovengemiddeld talent te maken hebt,” aldus de huidige bondscoach van Jong Oranje. “Maar: potentie alleen is uiteraard nooit voldoende. Je moet het ook aan rendement koppelen. En dat rendement uit acties en dribbels moest echt omhoog bij hem. Het begint nu te komen.”

Langeler gebruikt de aanvaller bij Jong Oranje steeds in het punt van de aanval, waar Bergwijn in zijn ogen ook thuis hoort. “Bij Jong Oranje had ik hem tot nu toe in de spits staan. Omdat ik geloof dat Steven het protype is van de moderne centrumspits. Geen man die ballen inkopt, maar iemand die je vanuit het centrum zowel in de voet aan kunt spelen als in de diepte kunt lanceren. Kijk naar wat er internationaal aan types in de spits staan. Je ziet steeds minder het type-Weghorst of Luuk de Jong en meer types als Sergio Agüero, Dries Mertens. Gedrongen, wendbaar, snel, redelijk tweebenig. Die ontwikkeling zie ik Steven ook maken. En in een speelwijze met twee of drie spitsen maakt dan niet uit.”

De bondscoach van Jong Oranje hoopt echter wel dat Bergwijn na dit seizoen nog in Eindhoven blijft. “Het zou goed zijn als hij nog een tijdje bij PSV blijft, denk ik, zodat hij nog beslissender kan worden. Hij heeft in elk geval een stabiele omgeving, komt uit een goed nest. Ik ken hem zelf als een liefhebber die wil voetballen en plezier maken, of dat nu bij PSV, Jong PSV, Oranje of Jong Oranje is.”


Facebook Comments

6 REACTIES

  1. Zou wel slim zijn.
    Ja hij maakt een grote ontwikkeling door, maar nog ff jaartje door ontwikkelen en dan de stap maken naar het buitenland zou denk ik goed voor hem zijn

  2. Voor PSV wel, maar is voor selectie dáár niet echt een voordeel. Kijk maar naar een goed presterende Zoet, maakt bij dat ‘nationale’ team doodleuk weer plaats voor een bankzittende ex Ajaxied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here