Home Nieuws Oranje in Qatar: ‘Met name Xavi Simons valt in positieve zin op’

Oranje in Qatar: ‘Met name Xavi Simons valt in positieve zin op’

3074
0

Het contingent Oranje volgers en watchers is ook in Qatar weer massaal op de been om de verrichtingen van Oranje op de voet te volgen.

Wie staat er maandag aan de aftrap en wie maakt er nu eigenlijk onverwacht veel indruk? De Oranje volgers lijken allemaal een jonge uitgesproken favoriet te hebben in de persoon van Xavi Simons. De Oranje watchers zien dat Simons zich moeiteloos weet aan te passen aan het internationale gewenste topniveau. Dat zorgt voor gesprekken, analyses en verhalen.

Xavi Simons maakt van alle nieuwelingen in het Nederlands elftal op dit WK de meeste indruk, aldus de vaderlandse journalisten van de bekende kranten. ‘Met name Simons valt in positieve zin op’, zo schrijft onder meer journalist Maarten Wijffels van AD Sportwereld vanuit Qatar. Wijffels wijst ook naar het fysieke aspect. De journalist merkt gelijk op dat er fysiek nog wel het nodige te winnen valt voor Simons, ook al kreeg de jonge aanvaller daar juist zo vaak complimenten over.

“Simons zie je soms in aanraking komen met Virgil van Dijk. Dan zie je wel de fysieke verschillen. Simons veert bijna terug als hij tegen Van Dijk aanloopt.” Toch ziet Wijffels in Simons een potentiële WK-revelatie die dit toernooi zijn ding kan gaan doen. “Maar dat ventje kan dit WK met zijn beginnersgeest dribbelen en wie weet. Dat kan zomaar een wapen zijn.”

Ook De Telegraaf wijst naar de onervaren jongeling die zoveel indruk weet te maken. “Xavi Simons en Jeremie Frimpong, de nieuwkomers bij Oranje die nog op hun eerste interland wachten, lieten zich direct gelden op het trainingsveld van de Qatar University. Beiden scoorden een mooie goal in de partijtjes. Al stond daar ook voor allebei een keer gevaarlijk balverlies tegenover”, klinkt het.


Vorig artikelHirving Lozano in Qatar | ‘Ancelotti belde iedere week naar Eindhoven: Zo is hij’
Volgend artikelZaakwaarnemer Xavi Simons aan het woord, La Gazetta vraagt naar PSV – PSG clausule

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in