Home Nieuws Oranje fan Bastian Schweinsteiger adviseert Oranje, bondscoach Ecuador adviseert Argentijnen

Oranje fan Bastian Schweinsteiger adviseert Oranje, bondscoach Ecuador adviseert Argentijnen

740
0

Een bijzondere situatie rond de wedstrijd Nederland – Argentinië.

Louis van Gaal, zo nu en dan uiterst open en eerlijk, onthulde tijdens tijdens de persconferentie voor de wedstrijd tegen de Argentijnen dat hij adviezen krijgt van voormalig Duits international Bastian Schweinsteiger. De Duitser blijkt een fan van het Nederlands Elftal te zijn nu zijn land is uitgeschakeld.

Van Gaal kreeg de gebruikelijke vragen over het afstoppen van Messi en reageerde gevat. ‘Dat gaan we niet aan jou vertellen. Want dan vertellen we onze tactiek. Dat is natuurlijk dom als je je eigen tactiek gaat vertellen’, zei hij, waarna hij inging op het afsluiten van de passlijnen. ‘Dat is niet zo moeilijk om op te merken. Ik denk niet dat dat zo geruchtmakend is.’

Van Gaal kreeg voor de wedstrijd tegen Argentinië hulp van Bastian Schweinsteiger, die als analist het topvoetbal op de voet volgt. Schweinsteiger schreef een rapport over de Argentijnen voor Louis van Gaal. Met Duitsland versloeg Schweinsteiger Argentinië in 2014 in de finale.

‘Dat is privé. Daar kan ik niks over zeggen, sorry’, zei Van Gaal toen hem gevraagd werd hoe het advies van Schweinsteiger eruit ziet. ‘Maar ik vind het echt geweldig dat hij dat doet. Hij is een speler geweest met heel veel intelligentie. En het voetbal wordt met het brein gespeeld. Ik steek er ook wel wat van op. Informatie waar mijn scouts het nog niet over gehad hebben. Het is heel positief. Hij is voor Nederland nu Duitsland uitgeschakeld is’, zei van Gaal.

In Argentinië hebben gezaghebbende media juist de hulp ingeroepen van de bondscoach van Ecuador, die op zijn beurt weer de Argentijnse nationaliteit heeft. De Ecuadorianen waren in Qatar eerder tegenstander van Oranje en waren die wedstrijd zo nu en dan zelfs de betere ploeg. Dat had alles met tactiek te maken, vond men in Argentinië en dus werd de bondcoach van de Ecuadorianen bevraagd naar zijn tactische keuzes voor het duel met Oranje.

Van Gaal wilde weinig prijsgeven over zijn tactische plannen en de inhoud van het advies van Schweinsteiger. Hetzelfde gold voor het strafschoppenplan. Hij reageerde fel toen werd gesuggereerd dat spelers weinig vrijheid meer hebben door de wetenschappelijke benadering: ‘Wij dwingen spelers niet een bepaalde kant op te schieten. Dat is een onzinnige vraag. Je moet zo dicht mogelijk bij jezelf blijven. De penalty’s mogen ze nemen op hun eigen wijze, alleen wij ondersteunen dat wel op een wetenschappelijke manier. We geven ze opties, wat ze dan eventueel kunnen doen.’


Vorig artikelPSV moet Savinho in januari een maand missen
Volgend artikelObispo en Veerman trots op Gakpo: ‘Richten op EK in Duitsland’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in