Home Nieuws Opvolging John de Jong: Topkadidaat Max Huiberts of verrassend genoeg Ernest Faber?

Opvolging John de Jong: Topkadidaat Max Huiberts of verrassend genoeg Ernest Faber?

13586
1

De storm die het plotselinge vertrek van John de Jong deed opwaaien zal de komende dagen dan wel weken langzaam gaan liggen.

Vooralsnog vallen de verschillende media over elkaar heen als het over het vertrek van de Jong bij PSV gaat. Betreft het nu een ontslag, een vrijwillig vertrek, een gedwongen vertrek met behoud van salaris of er sprake van een andere regeling dan wel constructie? Feit is dat de meeste meningen en analyses in het voordeel uitpakken van de gevallen technisch directeur. Immers, de raad van commissarissen van PSV zou niet chique gehandeld hebben.

Anderzijds wordt er steevast uitgesproken dat het gekozen moment opzienbarend is. De raad van commissarissen dan wel Marcel Brands spreken niet de gehele waarheid, is een andere vaak gehoorde conclusie. Ook PSV watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad stelde de afgelopen dagen meermaals vast dat het verhaal van Marcel Brands afgelopen zaterdag niet sterk was. De aanwezige journalisten en clubwatchers die afgelopen zaterdag uitleg van Marcel Brands kregen, concludeerden vrijwel allemaal dat het verhaal van Brands niet waterdicht was. Brands zou niet goed uit de uitleg gekomen zijn, was de algehele conclusie. Brands sprak tevens meermaals uit ‘het ook allemaal net goed te weten’, wat kan duiden op een heus verrassingseffect. Ook was duidelijk waarneembaar dat de algemeen directeur aangeslagen was.

Hoe dan ook, PSV moet verder en gaat ook verder. En dat betekent dat er een nieuwe technisch directeur dient te worden benoemd. Wie zijn er eigenlijk kandidaat en welke namen worden er in het geruchtencircuit genoemd? Journalist en voormalig PSV watcher voor Omroep Brabant Paul Post, zegt in één van de bekende PSV podcasts dat eigenlijk Marcel Brands de beste kandidaat is. Brands heeft nationale en internationale ervaring en is volgens Post geknipt voor de vacante functie. Rik Elfrink sluit dit echter uit en weet tevens te melden dat de heren commissarissen voor een gevestigde naam zullen gaan kiezen.

Dan valt als vanzelf de naam van Max Huiberts. De technische baas van AZ lijkt ook de beste kandidaat te zijn die aan alle voorwaarden voldoet. Er staat immers een bak aan nationale en internationale ervaring achter zijn naam en nog belangrijker: Huiberts kan in tegenstelling tot John de Jong een positieve transferbalans overleggen bij zijn club. Miljoenen euro’s aan transferinkomsten wist Huiberts naar Alkmaar te halen. Huiberts verkocht spelers als Guus Til, Alireza Jahanbakhsh en Vincent Janssen aan gevestigde clubs in Europa. Genoemde namen zijn bepaald geen topvoetballers te noemen maar vertrokken wel voor miljoenen euro’s naar clubs als Spartak Moskou, Brighton en Tottenham Hotspur.

Veel meer geschikte kandidaten lijken er op voorhand niet voorhanden te zijn als door de naam van Frank Arnesen al een duidelijke streep is gezet. De commissarissen van PSV zouden juist weer niet broeden op het intern invullen van de vacante functie maar Rik Elfrink weet op zijn beurt wel te melden dat Ernest Faber een kandidaat zou kunnen zijn. Elfrink meldde in de PSV podcast dat Faber bij de KNVB een opleiding gevolgd zou hebben en zelf wel oren zou hebben naar de functie van technisch directeur bij PSV.


Vorig artikelOok Ki-Jana Hoever slachtoffer van criminelen, woning leeggeroofd tijdens PSV – Feyenoord
Volgend artikelWebsite PSV over TOTO Rugdekking

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in