Home Nieuws Opvolging Cody Gakpo: ‘We hebben een lijst kandidaten waarnaar we kunnen schakelen’

Opvolging Cody Gakpo: ‘We hebben een lijst kandidaten waarnaar we kunnen schakelen’

12952
0

PSV treft voorbereidingen voor de opvolging van Cody Gakpo. Dat is geen bijzonder gegeven maar wanneer die opvolging en de voorbereidingen daartoe concreet worden, is wel een belangrijke vraag geworden.

Niemand die het momenteel in de hand lijkt te hebben want het WK in Qatar kan zomaar grote invloed op de toekomst van de aanvaller gaan hebben. Buitenlandse kranten en media zetten Gakpo momenteel hoog op de troon en schrijven lovende kritieken over de scorende aanvaller. En dus moet PSV een scenario of meerdere scenario’s gereed hebben liggen om te kunnen schakelen bij forse biedingen vanuit het buitenland.

Het Eindhovens Dagblad ging het gesprek aan met PSV icoon Berry van Aerle. De scout weet te melden dat PSV wel degelijk voorbereidingen weet te treffen als het over de opvolging van Cody Gakpo gaat. Van Aerle, die enorme successen met PSV wist te behalen, vervult een belangrijke rol binnen de scouting van de club. Marcel Brands deelde Van Aerle eerder al mede dat hij van Aerle bij PSV hoort, iets wat de voormalig rechtsback erg goed deed.

Heeft hij of heeft de club en haar voltallige scoutingsteam al een eventuele opvolger van Cody Gakpo in het vizier? Of Gakpo überhaupt in de winterstop weggaat, valt uiteraard nog te bezien want de aanvaller heeft daar natuurlijk zelf ook een stem in. ‘Het is een beslissing van de leiding’, zegt Van Aerle tegen de regionale krant.

“Geweldig voor hem en Oranje dat hij die goal maakte. Cody nam risico en kreeg een beloning. We hebben bij PSV een lijst kandidaten waarnaar we kunnen schakelen, als er echt iets zou gaan spelen rondom hem. Het uitgangspunt daarbij is altijd dat je als club nóg beter wilt worden, maar garanties zijn er niet. De ene nieuwe speler doet het fantastisch, de ander niet. Dat is een gegeven”, aldus Berry van Aerle.


Vorig artikelDries Boussatta haalt uit: ‘Ihattaren is kansloos’: Huiszoeking, vrijgelaten en snel naar Juventus
Volgend artikelLoper Klaassen voor Gakpo tegen Ecuador? Van Marwijk hoopt op Xavi Simons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in