Home Nieuws Opvallende uitspraak Faber over PSV keepers: ‘Ze mogen fouten maken’

Opvallende uitspraak Faber over PSV keepers: ‘Ze mogen fouten maken’

1382
0

Jeroen Zoet mocht het gehele kalenderjaar 2019 fouten maken maar kan toch enkele weken later zomaar weer opnieuw de eerste keeper van PSV worden. Merkwaardig en onnavolgbaar.

Wie tussen de regels door naar Ernest Faber luistert als het over de positie onder de lat gaat, zou daaruit kunnen concluderen dat Jeroen Zoet de eerste doelman wordt na de winterstop. De interim man van PSV zegt vanuit Qatar dat de keepers zich goed moeten voelen en dat ze fouten mogen maken. Dat laatste is interessant maar eigenlijk al even onnavolgbaar. In de top moet een keeper juist geen fouten mogen maken.


Wie aan fouten maken denkt, kan niet anders dan aan Jeroen Zoet denken. De voormalig eerste keeper van PSV kon en mocht een volledig kalenderjaar fout op fout stapelen alvorens hij eindelijk reserve werd. “Ze mogen fouten maken, ik wil ook dat ze durven voetballen”, spreekt Faber uit. In de topsport is dit een merkwaardige uitspraak te noemen, waar Faber met zijn uitspraak waarschijnlijk de druk bij de keepers wil verminderen. In de top is er nu eenmaal elke dag volop druk dus dat zou geen punt moeten zijn voor een PSV keeper.

In de topsport geldt dat je er elke week moet staan en ook onder de lat juist geen fouten mag maken. Het is een totaal verkeerd signaal als er dan wordt uitgesproken dat je fouten mag maken. Jeroen Zoet heeft een heel kalenderjaar fout na fout gemaakt en de gevolgen waren desastreus te noemen.

Ernest Faber is duidelijk niet onder de indruk van Lars Unnerstall want anders was de keuze voor de positie onder de lat geen item geworden. Faber heeft nog niet besloten wie in de tweede seizoenshelft de eerste keeper wordt bij PSV maar het laat zich raden.

Donderdag tijdens de oefenwedstrijd tegen Club Brugge (1-2) stond Unnerstall in de basis. Na zestig minuten werd hij vervangen door Ruiter. Zaterdag tegen KAS Eupen begint Zoet onder de lat en wordt ook hij na een uur afgelost door Ruiter.

Alle keepers krijgen op die manier de kans om zichzelf te laten zien. Na de wedstrijd tegen Eupen hakken we de knoop door”, zei Faber na de wedstrijd tegen Brugge bij VI. “Ze mogen fouten maken, ik wil ook dat ze durven voetballen. Laat maar zien wat je kan en hoe belangrijk je voor het team kunt zijn.”

 


Facebook Comments