Home Nieuws Opvallende move Baumgartl, Duitser laat aanbod Stuttgart gaan en wil toch weer...

Opvallende move Baumgartl, Duitser laat aanbod Stuttgart gaan en wil toch weer voor PSV spelen

1547
0

Een opvallende move van Timo Baumgartl. De Duitse centrale verdediger speelt aankomend seizoen toch weer voor PSV.

Althans, dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International dinsdagmorgen. Het is nog niet gezegd dat Baumgartl daadwerkelijk ook weer minuten zal gaan maken voor PSV want mocht de Duitser daadwerkelijk terugkeren en voor zijn kansen in Eindhoven gaan, ligt een verhuur aan een andere club wel in de lijn der verwachtingen. Waarschijnlijk draait de terugkeer van Baumgartl later in de voorbereiding uit op een verkoop van de mandekker, dan wel nieuwe huurconstructie.

De move van Duitse verdediger is zoals gezegd opmerkelijk te noemen want enkele weken geleden verkondigde Baumgartl nog dat hij zeker niet meer zou gaan terugkeren naar Eindhoven. Baumgartl was op bezoek bij de wedstrijd tussen Vfb Stuttgart en Hamburger SV, waar promotie en degradatie op het spel stond. Timo Baumgartl leek een eind op weg te zijn naar afronding van de lopende gesprekken met Stuttgart maar zoals het geheel er nu uitziet wordt PSV toch weer de volgende halte.

De afgelopen twee seizoenen speelde Baumgartl op huurbasis voor Union Berlin. Door teelbalkanker kwam hij vorig jaar nauwelijks in actie. De club uit de Duitse hoofdstad besloot de koopoptie niet te lichten, maar zijn oude club VfB Stuttgart had wel interesse in een overstap. Echter ziet de Duitse verdediger geen heil in een toekomst in Stuttgart.

Over twee weken begint de voorbereiding bij PSV onder de nieuwe trainer Peter Bosz en Baumgartl gaat voor zijn kans. PSV zit wel verlegen om centrale verdedigers. Althans, verlegen om goede centrale verdedigers welteverstaan. Baumgartl speelt het liefst in het hart van de verdediging, maar beschikt normaal gesproken over te weinig kwaliteiten om voor PSV een meerwaarde te kunnen zijn.

Bovendien lijkt PSV voornemens om na het vertrek van Jarrad Branthwaite en het falen van Armando Obispo een heuse investering te gaan doen voor de centrale positie achterin. Ook is de toekomst van zowel André Ramalho, Olivier Boscagli en Jordan Teze onzeker door wanprestaties uit verleden. PSV lijkt wel toekomst te zien in verdediger en goede opbouwer Olivier Boscagli.


Vorig artikelHoe ver wil Lazio Roma voor Joey Veerman gaan? PSV zet zich schrap en eist forse transfersom
Volgend artikelStevig bekritiseerde gebroeders Koeman geven Joey Veerman huiswerk mee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in