Home Nieuws Optreden Malik Tillman bij Jong PSV roept veel weerstand op: Fans beschuldigen...

Optreden Malik Tillman bij Jong PSV roept veel weerstand op: Fans beschuldigen PSV onterecht van competitievervalsing

17597
0

Het debuut van Malik Tillman voor PSV werd geen debuut tegen Sturm Graz of FC Utrecht maar het werd een debuut tegen Telstar in de Keuken Kampioen Divisie.

En daar blijken veel voetbalfans, Telstar fans maar ook PSV fans wel iets van te vinden. Er worden zelfs stevige uitspraken gedaan en links en rechts wordt PSV zelfs beticht van competitievervalsing.

Malik Tillman speelde maandagavond met Jong PSV tegen Telstar. PSV koos ervoor Tillman minuten te laten maken bij Jong PSV. De redenen zijn bekend en hebben van doen met fit worden, spelritme opdoen, kennis maken met de club en de verschillende selecties maar er bestaat nu eenmaal veel weerstand tegen.

De Amerikaanse middenvelder bleef tegen FC Utrecht dan wel op de bank in het Philips Stadion, maar mag in de Keuken Kampioen Divisie wel zijn eerste minuten maken voor PSV. Op het sociale medium Twitter zorgt dat voor ongeloof en regende het klachten en vragen over de speelminuten van Tillman voor Jong PSV.

De vraag luidt dan ook: Is het competitievervalsing dat de clubs met een Jong-elftal grote aankopen laten meedraaien in de Keuken Kampioen Divisie of is het nu eenmaal een part of the deal? Het antwoord is erg simpel. Nee, geenszins.

Volgens de reglementen is het toegestaan, maar de fans van de verschillende clubs waaronder in dit geval fans van verschillende Keuken Kampioen Divisie-clubs denken daar totaal anders over. Zelfs een aantal PSV fans lijkt de onvrede te begrijpen en te delen.

‘Begrijpelijk dat PSV gebruik maakt van de regels zoals ze zijn, maar krankzinnig dat dit nog steeds mogelijk is. Grote middelvinger naar andere clubs in de KKD die op deze manier totaal niet serieus worden genomen’, aldus een PSV fan op het sociale medium, met de volgende reactie opvolgend:

‘Volgens de letterlijke definitie is dat uiteraard geen competitievervalsing. Maar ik snap de “vaste” KKD-clubs absoluut dat ze zich genaaid voelen door dit soort taferelen’, luidt de reactie, die opvolgend ook weer reacties wist op te roepen.

Een greep uit de reacties en meningen:

https://twitter.com/PSVlias/status/1690779357583638528?s=20


Vorig artikelManagement Bakayoko verwacht alsnog spannende ‘window-weken’, PSV oriënteert zich op opvolging
Volgend artikelDe analyse over de competitiestart gaat niet alleen over Lang en Babadi: ‘Tygo Land, daar kon ik echt van genieten’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in