Home Nieuws OPTA: PSV momenteel het beste team van Nederland, gevolgd door Feyenoord

OPTA: PSV momenteel het beste team van Nederland, gevolgd door Feyenoord

1939
0

Een opvallend bericht van OPTA. Het statistiekenbureau meldt dat niet Feyenoord als nummer één van de Eredivisie het beste team van Nederland is.

Volgens OPTA zou PSV dit zijn, zo meldt AD Sportwereld. ‘PSV momenteel het beste team van Nederland, gevolgd door Feyenoord en Ajax’, meldt het Britse bedrijf OPTA. Hoe zit dat precies? De Britten concluderen dat aan de hand van de OPTA Power Ranking. Het betreft een ranglijst waar alle teams ter wereld met elkaar worden vergeleken.

PSV eindigde dit seizoen op de 20ste positie en Feyenoord als 26ste. Ook Ajax staat in de top 30, als nummer 29. De uitslag en de ranking zijn opvallend te noemen. Tal van Europese clubs die je normaal gesproken boven PSV en Feyenoord zou verwachten, staan juist weer lager dus heel veel waarde kunnen we er niet aan hechten.

Hoe ontstaat de ranglijst van OPTA? AD Sportwereld zocht het uit en kwam met de volgende lezing: ‘Via een hiërarchisch ELO-algoritme, dat ook gebruikt wordt bij bijvoorbeeld schaken en de FIFA-ranglijst, wordt de sterkte per team gemeten. Het algoritme analyseert wedstrijdresultaten van miljoenen wedstrijden sinds 1990 om aan elk team een rating toe te wijzen die vergelijkbaar is in competities, landen en continenten’, aldus de Rotterdamse krant.

Grotere en sterkere clubs krijgen relatief gezien minder punten omdat ze als favoriet gelden. Ploegen clubs die weten te stunten, krijgen juist meer punten, stelt OPTA. ‘Er wordt eerst gekeken naar de sterkte van de club en vervolgens pas naar de sterkte van de competitie, het land en het continent’, aldus het Britse bedrijf OPTA.


Vorig artikelSchmidt viert titel groots maar is PSV niet vergeten: ‘Bij de bekerfinale zag ik wat PSV echt losmaakt’
Volgend artikelBenfica – PSV bleek voor voorzitter Benfica de reden te zijn Schmidt naar Lissabon te halen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in