Home Nieuws Opstelling tegen Heracles: Luisterde Schmidt naar Malen en Thomas?

Opstelling tegen Heracles: Luisterde Schmidt naar Malen en Thomas?

1352
0

Als Aad de Mos iets weet te verkondigen is het meestal een schreeuw om aandacht of iets onzinnigs maar zo heel soms kunnen zijn opmerkingen hout snijden.

In dat kader zouden de reservebeurten van Donyell Malen en Ryan Thomas inderdaad gecreëerd kunnen zijn door de spelers zelf.

Bij Rondo op Ziggo Sport werd zondagavond dieper ingegaan op de basisopstelling van Schmidt in Almelo. Ook de perikelen rond Mohamed Ihattaren werden uitgelicht.

“Ik heb het idee dat hij de spelers beter moet leren kennen”, zegt Aad de Mos over Schmidt. “Het lijkt een verlenging van de voorbereidingsperiode. Anders zet je niet je belangrijkste spelers op de bank in een wedstrijd die voor PSV altijd moeilijk is: Heracles-uit.”

“Tussen de regels door hoorde ik dat Malen en een andere speler (vermoedelijk Ryan Thomas, red.) gevraagd hebben om niet te spelen omdat ze pas een kruisbandblessure hebben gehad. Daar is Schmidt in mee gegaan. Daarom mocht Ihattaren spelen. Mauro speelde op links en Viergever mocht ook weer spelen”, aldus de Mos.

De Mos heeft net als van Hanegem zo zijn visie op de perikelen rond Ihattaren. “Ihattaren werd altijd gedragen door de trainers en was in balbezit altijd heel goed, maar onder Schmidt moet hij ook werken, pressing spelen en lopen. Ik heb het idee dat hij misschien te veel krachttraining gedaan heeft. Hij is te zwaar en aan de bal is hij niet meer zo goed. Of er speelt iets met makelaars. Het is voor hem nieuw dat hij gepasseerd wordt.”

De Mos gaat verder: “Ik heb hem een keer privé ergens gesproken in de stad. Hij had het idee dat er onder Van Bommel drie spelers goed genoeg waren voor PSV: Dumfries, Bergwijn en hij”, zegt De Mos. “Die gedachte heeft hij meegekregen uit de jeugd. Toen was hij nog een spriet en kon hij de ballen overal makkelijk neerleggen. Nu is dat weg en komt hij een trainer tegen die met oefenstof aan de slag gaat en ziet dat hij niet aan de eisen voldoet.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here