Home Nieuws Opstelling PSV in Rotterdam wordt nog niet heel goed ontvangen: Guti reserve,...

Opstelling PSV in Rotterdam wordt nog niet heel goed ontvangen: Guti reserve, Til in de basis

756
1

PSV begint in Rotterdam ongewijzigd aan de topwedstrijd tegen Feyenoord. Dat wil zeggen dat Ruud van Nistelrooij vasthoudt aan de opstelling van de laatste wedstrijd.

De opstelling van Ruud van Nistelrooij in de Kuip heeft iets weg van een stukje eigenwijsheid, zoals ook Mark van Bommel dat geregeld in zich had. Oftewel, een niet verwachten opstelling creëren om wellicht de tegenstander in verwarring te brengen. Anderzijds wil van Nistelrooij zijn vertrouwde basisspelers niet afvallen en ze het vertrouwen schenken.

De basisplaats van Guus Til roept enige vraagtekens op omdat van Nistelrooij normaal pas het échte vertrouwen aan Til weet te schenken op moment dat andere basisspelers geblesseerd dan wel geschorst zijn. Guus Til leverde wel in de met 4-3 gewonnen heenwedstrijd tussen PSV en Feyenoord en is uiteraard voornemens zichzelf te laten zien bij de club waar hij vorig seizoen een voorname rol wist te vertolken. Het lijkt van Nistelrooij te doen hebben besluiten Til weer in de basis te posteren. In de met 4-3 gewonnen wedstrijd in het Philips Stadion speelde Til niet heel goed maar hij was beslissend met een doelpunt.

Érick Gutiérrez, de bewaker van de balans op het middenveld, wordt door de trainer op de bank gehouden. De statistieken spreken voor zich dus enige eigenwijsheid kan van Nistelrooij niet ontzegd worden. Als Guti speelt, krijgt PSV minder tegendoelpunten te verwerken. Dat zijn de feiten tot op heden in seizoen 2022 -2023. Van Nistelrooij kiest in die linie voor Ibrahim Sangaré, Joey Veerman en Guus Til. De voorhoede is met Xavi Simons, aanvoerder Luuk de Jong en Anwar El Ghazi ongewijzigd.

Op sociale media roept de beginopstelling van PSV in de Kuip de nodige vraagtekens, chagrijn én twijfels op. De winnende trainer heeft in ieder geval altijd gelijk dus het is afwachten wat dit PSV in de Kuip kan gaan laten zien tegen een enigszins gehavend Feyenoord.

We kijken op zeker uit naar de 12e minuut van de wedstrijd, waarin het gehele stadion liefde en steun aan ons aller Thijs Slegers zal gaan betuigen.


Vorig artikelZenden voelt zich nog altijd PSV’er en keert mogelijk terug: ‘Compliment dat je genoemd wordt’
Volgend artikelEen ode aan Thijs Slegers

1 REACTIE

  1. Ik begin toch wel een beetje te twijfelen aan Ruud van Nistelrooy, eigenlijk net als hijzelf deed voordat hij trainer werd. Ik krijg het gevoel dat hij er inderdaad nog niet aan toe is. Na de verkoop van Gakpo en Madueke riep hij het hardst dat er versterkingen moesten komen. Hij werd op zijn wenken bediend.
    Alleen zet hij ze niet in de basis, maar wél andere spelers die nog niet eerder een basisplaats verdienden.
    Het gevolg is een gelijkspel, waar we absoluut hadden moeten winnen.
    Eigenwijs? Net als van Bommel? U mag het zeggen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in