Home Nieuws Opnieuw vallen de namen van Stefan de Vrij en Joshua Brenet, maar...

Opnieuw vallen de namen van Stefan de Vrij en Joshua Brenet, maar ook die van Kasper Dolberg

20581
0

Een nieuwe trainer betekent een nieuwe speelwijze, nieuwe ideeën en nieuwe spelers. Het is inmiddels wel duidelijk. PSV zet vol in op de komst van Peter Bosz, die zo zijn eigen ideeën en wensen heeft.

Het is ook duidelijk dat PSV flink moet door gaan selecteren in de verdediging. Ook dit seizoen was het weer kommer en kwel met het aantal tegendoelpunten. PSV was dan wel de meest scorende ploeg van de Eredivisie maar de ploeg van Ruud van Nistelrooij kreeg voor het zoveelste jaar op rij weer te maken met een karrenvracht aan tegendoelpunten. En dient er defensieve versterking te komen. Net als vorig seizoen klinken ook nu weer wat bekende namen maar ook een enkele verrassende naam.

Journalist Rik Elfrink gebruikt zijn creatieve geest en noemt de naam van de Deense spits Kasper Dolberg als mogelijke versterking voor PSV. Ook wordt er naar Joshua Brenet gewezen wat de defensie aangaat. De naam van Brenet viel vorig jaar en PSV stond ook daadwerkelijk in contact met de verdediger, de later besloot nog een seizoen bij Twente te blijven. Elfrink raadt PSV af Brent terug te halen naar het Philips Stadion.

“Brenet zou ik een gang naar het verleden vinden. Ik wil Brenet niet tekort doen, maar ik geloof niet dat hij voor PSV nog een optie moet zijn”, vertelt Elfrink in de Peesjevee Podcast. “Ook Stefan de Vrij zou ik niet halen. Dan zou ik Teze eerder behouden. Ik zou Sambo en een ervaren man halen. Neem misschien een Jonas Svensson. Zo’n type, wees creatief. Een jongen die zich ook bij AZ al bewezen heeft”, wijst Elfrink naar verschillende namen als potentiële versterkingen. Ook de naam van Inter verdediger Stefan de Vrij viel vorig jaar al bij PSV.

Verdedigend bezien is de verwachting daar dat PSV in zal zetten op het behoud van Olivier Boscagli en Mauro Junior. Uiteraard geldt dat ook voor Patrick van Aanholt. Jordan Teze, Armando Obispo en André Ramalho worden verwacht volgend seizoen niet meer actief te zijn in het Philips Stadion. Aanvallend gezien opperde Elfrink de naam van Kasper Dolberg als interessante optie voor de aanval. De niet bijster van ambitie overlopende Dolberg kent eigenlijk een carriere die zich in een neerwaartse spiraal weet te bevinden maar Elfrink ziet dat toch anders.

‘Het zou niet gek zijn als Bosz hem mee wil nemen naar Eindhoven, omdat Luuk de Jong misschien niet ‘het eeuwige leven’ meer heeft. De raad van commissarissen houdt de situatie op de transfermarkt echter goed in de gaten: het duldt geen zware risico’s deze zomer’, aldus journalist Rik Elfrink.


Vorig artikelTeam USA coach wel of geen kandidaat bij PSV? ‘Ze hebben nu bij PSV ook wel door dat Schmidt een topcoach is’
Volgend artikelHakim Ziyech wel of niet naar PSV, maar voetbalfans gruwelen van bezoek Ziyech aan Moskou en Promes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in