Home Nieuws Opnieuw twijfels over fitheid Donyell Malen; verwijzen critici ook naar Roger Schmidt?

Opnieuw twijfels over fitheid Donyell Malen; verwijzen critici ook naar Roger Schmidt?

7483
0

Donyell Malen kende dinsdagavond een lastige avond in Amsterdam. Malen werd in de Johan Cruijff Arena vroegtijdig naar de kant gehaald.

De trainer van de Borussen zag dat het beter moest en verloste Malen uit zijn lijden. Het wierp opnieuw vragen op over de fitheid van de spits, die wel degelijk te boek staat als fitte topspits. In Amsterdam kwam het er helaas niet uit en dus klinken er her en der twijfels door. Ook in Duitse media.


Eerder afgelopen zomer waren er ook twijfels rond Malen en zijn fitheid. Op het EK ging het gerucht de ronde dat Frank de Boer geen 90 minuten een beroep op hem kon doen vanwege zijn geringe fitheid. Roger Schmidt noemde Malen eerder gekscherend een enigszins ‘luie spits’ maar dat had meer van doen met de geringen bereidheid tot het maken van vuile meters.

Het doet als vanzelf wijzen naar Roger Schmidt en zijn befaamde trainersmethodieken. Schmidt wenst immers pressing-voetbal te  spelen en daartoe zouden de spelers in ieder geval topfit moeten zijn. Opta ging op verzoek van de NOS aan de slag. Uit cijfers van statistiekenbureau Opta blijkt dat de koek bij Malen na zestig minuten inderdaad nog niet op is en dat de spits juist extra hard op zoek naar doelpunten gaat in het laatste halfuur van een wedstrijd.

Van de 55 doelpunten die Malen heeft gemaakt, maakte hij er 27 tussen de 61ste minuut en het laatste fluitsignaal. Voormalig trainer van Donyell Malen bij Arsenal, Andries Jonker,  zag het deze week allemaal met lede ogen aan:

“De Boer was natuurlijk niet de enige. Schmidt heeft ook weleens iets soortgelijks gezegd over Malen. Dat vond ik wel heel vreemd. Ik dacht misschien is er iets aan de hand met hem. Maar toen Malen zelf zei dat hij het niet begreep snapte ik het ook niet meer. Waarom zijn er twee trainers die dat beweren dat hij het niet vol kan houden? Hij is 21 jaar en topfit. Als er geen fysiek ongemak is dan begrijp ik daar niets van.”

Desondanks heeft Donyell Malen ook bij Dortmund nog geen wedstrijd volgemaakt. Dat zijn momenteel wel de harde feiten over Donyell Malen. Zijn huidige trainer Marco Rose gaf eerder aan dat Malen nog moest werken aan zijn fitheid. In zijn eerste periode moest hij het daarom vooral doen met invalbeurten. Inmiddels begint Malen steeds vaker als basisspeler maar ook wordt hij steeds voortijdig naar de kant gehaald.