Home Nieuws Opnieuw superlatieven voor Joey Veerman, opnieuw in relatie tot Real Madrid: ‘Zelfs...

Opnieuw superlatieven voor Joey Veerman, opnieuw in relatie tot Real Madrid: ‘Zelfs Frenkie niet’

1614
0

Het zijn zeer interessante weken en maanden voor Joey Veerman. De middenvelder van voorheen FC Volendam en sc-Heerenveen begeeft zich in een zeer interessante fase van zijn carriere.

Er lijkt voor de middenvelder uit Volendam een basisplaats in het verschiet te liggen in Hamburg, waar Oranje onder Ronald Koeman zijn eerste groepswedstrijd zal gaan afwerken. Vele voetbalfans zijn het er inmiddels wel over eens dat Joey Veerman een basisplaats toebedeeld moet gaan krijgen komende weken.

Dat geldt ook voor voormalig teamgenoot en Volendammer Jack Tuyp. In zijn ogen kan Joey Veerman de stap van PSV naar Real Madrid aan. De naam van Real Madrid valt dus opnieuw in relatie tot de toekomst van de beste passer van Nederland. Tuyp geeft toe dat hij een gekleurde bril draagt, maar hij vindt dat bondscoach Ronald Koeman eigenlijk niet om Veerman heen kan in het Nederlands elftal.

“Iemand die zo’n goed oog heeft voor diepte, bijna al zijn ballen komen aan. Die kwaliteiten heeft bijna niemand in Europa en al helemaal niet bij Oranje. Zelfs Frenkie niet”, zegt hij tegen ESPN over de geblesseerde middenvelder Frenkie de Jong, die volgens Valentijn Driessen veel meer moet gaan leveren in Oranje en bij FC Barcelona.

Volgens Tuyp zou Veerman niet misstaan in de absolute top. De voormalige spits sluit zich aan bij Youri Mulder, die Veerman zonder pardon tipt als opvolger van Toni Kroos bij Real Madrid. “Door zijn instelling blijft hij zich continu doorontwikkelen. Dat heeft hij gedaan bij Heerenveen en doet hij nu bij PSV. Elke keer als je denkt dat een stap voor hem te groot is, zie je al snel dat hij het makkelijk aankan. Overal waar hij binnenkomt, is hij binnen twee maanden de beste.”

Robert Molenaar, die Veerman liet debuteren bij FC Volendam, is ook enthousiast. “Het maakt voor Joey niet uit of hij staat te voetballen op een pleintje of in De Kuip of het Philips Stadion. Je ziet altijd dezelfde voetballer, tegen welke tegenstander dan ook. Zijn onbevangenheid en technische vaardigheden zorgen ervoor dat hij altijd aanhaakt op het volgende niveau. Real Madrid is voor niemand een logische stap, behalve voor Mbappé. Maar ik vind Joey wel hetzelfde type speler als Kroos, dus ik zou dat weleens willen zien”, aldus de trainer over Joey Veerman.


Vorig artikelKNVB straft PSV hard | Eerste uitwedstrijd seizoen ’24-’25 zonder PSV-fans
Volgend artikelEerste namen concreet in beeld, naam ‘bekende’ van Earnie Stewart valt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in