Home Nieuws Opnieuw kritiek voor Ihattaren: Niet fit en voorover gebogen of juist fysiek...

Opnieuw kritiek voor Ihattaren: Niet fit en voorover gebogen of juist fysiek sterker geworden?

877
0

Mo Ihattren blijft onderwerp van gesprek in de vaderlandse media.

Ihattaren is weer basisspelers maar voor hoe lang is hij dat nog? Niet alleen zijn prestaties maar ook de fitheid is een steeds terugkerend onderwerp. Behoudens een mooie schijnbeweging in de zestien van tegenstander Ajax en wat goede inspeelpasses, hield het niet over wat Ihattaren liet zien in Amsterdam.


In potentie is Ihattaren een topspeler of in ieder geval een enorme getalenteerde groeibriljant. Maar ook over die conclusie bestaan twijfels. De analisten Kieft en Johan Derksen zagen Ihattaren bepaald niet excelleren in Amsterdam en de fitheid was daarbij opnieuw onderwerp van gesprek. De Veronica Inside analisten zagen Ihattaren na een sprint geregeld voor over gebogen staan en naar adem happen maar ook zijn spel kon de analisten niet bekoren.

Derksen heet een fan te zijn van Ihattaren maar sprak openlijk uit wel meer te begrijpen waarom Schmidt niet altijd een basisplaats voor hem in gedachten heeft. Kieft heeft zo zijn twijfels over de algehele kwaliteiten van Ihattaren want de middenvelder was verre van bepalend in het duel met Ajax. ‘Ik zie het nog niet bij Ihattaren’, aldus Kieft over de prestaties van het jonge toptalent.

De hoop op betere tijden is er bij een ieder want buitengewone talenten heeft een ieder bij en over Ihattaren maar het moet er zo langzamerhand wel uit gaan komen. Wat dat betreft zou Ihattaren er eens goed aan doen de carrière van Arjen Robben te volgen wat focus en discipline aangaat. Robben was en is een op en top proffesional die er alles voor naliet te kunnen slagen in de hoogste regionen van het internationale voetbal. Ook Robben kende de druk van het moeten presteren maar welke druk ligt er op de schouders van Ihattaren? Is het niet teveel voor de jongeling van amper 18 jaar oud?

Het schijnt zo te zijn dat de broers van Mo Ihattaren zich volledig in dienst hebben gesteld van de carriere van de jongste telg van de familie en daarom allen als adviseur cq begeleider acteren rond de jonge aanvaller. Daar waar Mino Raiola de zaken weet te behartigen, schijnen de broers er nauw omheen te bewegen. Kan de jongste telg van de familie Ihattaren dit allemaal wel dragen, in de wetenschap dat de vader van familie het gezin helaas is ontvallen?

Wellicht zien we het allemaal verkeerd en moeten we het fysieke gestel van Ihattaren juist positief bekijken. In het internationale voetbal gelden immers ook de wetten van kracht in combinatie met souplesse. Wie Ibrahim Sangare ziet voetballen, behoeft zich om het fysieke aspect geen zorgen te maken. Sangare is ook zwaarlijvig te noemen maar zeker ook pezig.

Ihattaren is afgelopen jaren in gewicht zeker zwaarder geworden en dat behoeft per definitie niet negatief te zijn. Je mannetje staan in duels is immers een vereiste in het moderne voetbal. Voorovergebogen staan na een sprintduel is wel een ander uiterste. Maar een niet fitte Ihattaren zou niet aan de start van een Eredivise topper verschijnen, is een welhaast vaststaande conclusie te noemen.

De analisten van zowel Studio Voetbal, Veronica Inside als ESPN krijgen toch wel steeds meer twijfels. Zo zag Kenneth Perez geringe fitheid bij Mohamed Ihattaren. Kenneth Perez is in ieder geval niet overtuigd van de fitheid van Ihattaren.
“Hij is op dit moment niet fit genoeg om een cruciale rol te spelen bij een toploeg. Hopelijk wordt hij het, dan heeft hij alle kwaliteiten om het wel te worden. Maar kijk eens naar de spelers die écht fit zijn”, zegt Perez daags na de topper bij Voetbalpraat op ESPN.

“De bedoeling is dat je herhaaldelijk veel sprintjes en acties kan doen. Daar is fitheid zo belangrijk voor. In mijn ogen is hij niet fit genoeg om die rol te vervullen, al heeft hij het wel in z’n mars”, concludeerde Perez, die daarmee eensgezind is met Wim Kieft en Johan Derksen.


Facebook Comments