Home Nieuws Opnieuw forse kritiek voor Mvogo, na niet reageren bij openingstreffer AZ

Opnieuw forse kritiek voor Mvogo, na niet reageren bij openingstreffer AZ

2672
0

Yvon Mvogo is de laatste weken onderwerp van gesprek geworden na de transferperikelen rond Joel Drommel.

Maar ook daarvoor was er al veel discussie rond de Zwitserse doelman, die vaak zijn doel niet schoon weet te houden. Ook in Alkmaar was er opnieuw twijfel over zijn optreden bij de simpele 1-0 van AZ. De tweede treffer van AZ was echter wel onhoudbaar.


Was het schotje van Karlsson houdbaar? Het antwoord is natuurlijk JA. Volgens Pieter Zwart van VI is de goal van AZ exemplarisch voor Mvogo.

Dat legt de journalist uit in Voetbal International. “Van een blunder van Yvon Mvogo was geen sprake, maar een internationale topkeeper had dat schot van Karlsson in de openingsfase waarschijnlijk gekeerd”, doelt hij op de 1-0 van AZ. “Aanvankelijk had Mvogo de korte hoek te pakken, maar voor het uithalen van Karlsson deed hij tot drie keer toe een hupsje naar de lange hoek.”

“In topduels heeft Mvogo geen geweldig trackrecord”, zegt Zwart. “Feyenoord was met vier van de acht pogingen tussen de palen succesvol tegen PSV. Bij Ajax waren drie van de zeven ballen op doel raak. Na de goal van Karlsson stond in de duels met AZ slechts één redding tegenover vier treffers. Later keerde Mvogo nog een schot van Stengs. Het derde schot op doel van AZ was echter wederom raak.”

Hij vindt de kritiek op Mvogo dan ook terecht. “Topwedstrijden worden vaak beslist op momenten en daarin kunnen keepers zich positief onderscheiden met ingrepen. Dat heeft Mvogo niet gedaan. Zijn reddingen in de zes afgewerkte toppers zijn bijna op de vingers van twee handen te tellen: elf. Daar staan twaalf tegengoals tegenover”, besluit hij.