Home Nieuws Opnieuw 70% balbezit | Veerman begrijpt Bosz, die uitleg geeft: ‘Ik vond...

Opnieuw 70% balbezit | Veerman begrijpt Bosz, die uitleg geeft: ‘Ik vond het niet nodig hem in te brengen’

3888
0

Joey Veerman heerste dinsdagavond weer op het veld zoals we dat van hem mogen verwachten. Tegen FC Utrecht bleek Veerman minder goed aan de bal te zijn maar tegen Sturm herstelde de middenvelder zich weer.

De middenvelder uit Volendam heeft een goede klik met Peter Bosz, die op zijn beurt de kwaliteiten van Veerman optimaal weet te benutten. De middenvelder merkt dat Bosz kritisch is op het spel van PSV en na elke wedstrijd weer dat benoemd wat minder goed ging. De spelmaker heeft er begrip voor en denkt dat het iedereen scherp houdt.

Bosz was na afloop van Sturm – Graz PSV gematigd tevreden, stelt de middenvelder. “Wat hij zei? Dat we weer zeventig procent balbezit hebben gehad en dat er altijd dingen beter kunnen”, vertelt hij in gesprek met Veronica over de wedstrijd tegen de Oostenrijkers, die opnieuw een hoog percentage balbezit gaf. Eerder lukte dat ook in de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz en FC Utrecht alsmede in de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

“Op een paar momentjes na worden zij niet gevaarlijk.” Veerman wordt ook gevraagd of hij zich kan vinden in zijn vaak kritische trainer. Het antwoord van de middenvelder is helder. “Als je altijd zegt dat het zo goed was, dan word je misschien wat gemakzuchtig. Ik denk dat het goed is dat hij er zo op hamert. Maar ik denk dat je vaak goede aanvallen ziet bij ons. Volgens mij was het spel wel aardig.”

Peter Bosz hield sterspeler Noa Lang tegen Sturm Graz negentig minuten op de bank en daar had de trainer na afloop uitleg over. Voorafgaand aan de return vertelde Bosz al dat de buitenspeler ‘niet helemaal fit’ was.

Lang had lichte fysieke gemakken overgehouden aan het duel met FC Utrecht van afgelopen weekend. Tegen Sturm Graz stond Yorbe Vertessen op de plek van de Oranje-international. “Ik had met hem afgesproken, dat ik hem niet in zou brengen als het niet nodig was”, stelt Bosz op het persmoment na afloop tegen De Telegraaf.

“We kwamen wel vroeg op achterstand, maar al vrij snel maakten we gelijk. Ik vond het niet nodig om hem in te brengen, omdat ik vond dat we controle hadden over de wedstrijd. We hebben hem kunnen sparen.” Bosz kon Luuk de Jong in de rust naar de kant halen. Ricardo Pepi kreeg de hele tweede helft om zich te laten zien en om ritme op te doen.

“Ik heb hem een helft kunnen laten spelen. Dat is wat anders dan helemaal op het einde invallen. Daardoor konden we Luuk de Jong ook wat rust geven. Die kreeg een flinke tik in de eerste helft. Daarom was het ook goed dat ik hem er in de rust vanaf kon halen”, aldus de winnende trainer, die tot op heden met PSV alleen van Sint Truiden verloor in de periode van de afgelopen zes weken.


Vorig artikelAanvoerder Ramalho reageert op discussie rond penalty-moment: ‘Ik heb Pepi niet gekozen’
Volgend artikelAnalisten zien PSV winnen van Rangers FC, Nederlandse media uiten de eerste twijfels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in