Home Nieuws Opmerkelijke woorden | Van Hanegem slaat de plank mis: ‘Luuk de Jong...

Opmerkelijke woorden | Van Hanegem slaat de plank mis: ‘Luuk de Jong is niet zo’n bijzondere kopper’

5987
0

Een vrij opmerkelijke uitspraak van Willem van Hanegem. De analist namens AD Sportwereld laat wekelijks zijn licht schijnen over de Eredivisie en PSV, Feyenoord en Ajax in het bijzonder.

Van Hanegem is kritisch op Feyenoord, dat maar niet wenst uit te spreken dat de titel binnen is. Maar opmerkelijk genoeg heeft Willem van Hanegem ook ineens kritiek op Luuk de Jong. Althans, op de kwaliteiten van Luuk de Jong als kopper. De Jong kan toch inmiddels gerust als de beste kopper van Europa worden beschouwd maar van Hanegem blijkt daar niet in mee te gaan en toch anders over te denken.

In een podcast van het AD legt hij uit waarom. We gaan even terug naar de wedstrijd tussen PSV en Ajax in het Philips Stadion van vorige week zondag. De afgetekende 3-0 overwinning kwam mede tot stand door de prachtige als even krachtige kopgoal van Luuk de Jong. De Jong kwam goed voor zijn man en de bal was simpelweg onhoudbaar door goede timing en het kiezen van positie. Van Hanegem heeft hier zo zijn eigen mening over.

“Hij is niet zo’n bijzondere kopper”, meent de Feyenoord-legende zijn opmerkelijke visie. “Afgelopen week deed hij het goed. Hij kwam er goed voor, op het goede moment. Maar Timber liet zich door hem verrassen. Maar ga eens kijken hoeveel goals hij maakt met de zijkant en achterkant van z’n hoofd. Dat is toch een beetje angstig”, zegt van Hanegem.

Het verbaast Willem van Hanegem ook dat Luuk de Jong al vijf keer achter elkaar Ajax pijn wist te doen. Als trainer van PSV zou Van Hanegem het wel weten. De Kromme zou zonder Luuk de Jong spelen. “Nee, dat had niet gehoeven. Ik vind het wel een aardige jongen, daar gaat het niet om”, besluit de analist zijn opmerkelijke visie.


Vorig artikelPSV selecteert door: Drommel, Mwene, Teze, Obispo, Ramalho én Branthwaite op weg naar andere club
Volgend artikelMark van Bommel wint eerste prijs | Van Marwijk wijst naar PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in