Home Nieuws Opmerkelijke uitspraak Babadi na Volendam – PSV roept discutabele vraagtekens op

Opmerkelijke uitspraak Babadi na Volendam – PSV roept discutabele vraagtekens op

20369
2

Een alleraardigst en vrolijke open persoonlijkheid. Dat is Isaac Babadi in het kort omschreven. Over het aanwezige potentieel en talent hoeven we het eigenlijk niet te hebben.

Exceptioneel, is dat wat als eerste in iedere voetballiefhebber opkomt als het gaat over de kwaliteiten van de zo getalenteerde middenvelder. Zondagavond konden we weer enige glimpen van zijn capaciteiten opvangen. Aan de bal is het geregeld oogstrelend wat de middenvelder laat zien. Wel liet tegenstander FC Volendam PSV én met name Isaac Babadi vrij veel vrij aan de bal, waardoor het eenvoudig aanval na aanval kon opzetten.

Dankbaar maakte Babadi gebruik van de kans die Peter Bosz hem bood, alsmede de kansen die het kwetsbare maar frivool en energiek voetballende FC Volendam het middenveld van PSV bood. Allemaal leuk en aardig maar er is en blijft veel te doen rond de middenvelder, die naar eigen zeggen lastige maanden achter de rug heeft. Of gesprekken met Feyenoord en Ajax wel tot zijn voetbalgeluk bijdragen dan wel gaan bijdragen, valt nog altijd te bezien.

Het was zwaar afgelopen maanden, vertelde de middenvelder na afloop van FC Volendam – PSV. Isaac Babadi heeft op mentaal vlak een aantal uitputtende maanden achter de rug. Dat heeft natuurlijk alles van doen met de nog altijd niet afgeronde contractverlenging. Of hebben de perikelen ook te maken met een andere druk. De eventueel familiaire druk?

“Ik word er mentaal sterker van”, zei Babadi na afloop in gesprek met ESPN op de vraag of het voor hem moeilijk was om veel minuten te maken bij Jong PSV, nadat hij begin dit seizoen eigenlijk al doorbrak in de hoofdmacht. “Op dat vlak is er misschien toch nog iets positiefs aan. Het liefst wil ik weer op het allerhoogste niveau spelen, dus ik was blij dat het weer mocht”, reageerde de middenvelder.

Het bleek naar eigen zeggen niet altijd makkelijk te zijn om zich af te sluiten voor de buitenwereld. “Uiteraard is dat moeilijk. Vaak zit de afleiding bij het voetballen. Als je weinig speelt, ga je er natuurlijk aan denken. Dus ik probeer er zo ver mogelijk van weg te blijven, en geef intern aan wat ik aan moet geven.”

Een langer verblijf bij PSV is als vanzelfsprekend nog altijd een optie voor Babadi. Het zou overigens eerder verbazingwekkend zijn als dat niet zo zou zijn maar dat terzijde. Dan toch nog wat aandacht voor enigszins opvallende woorden. De jonge Babadi zegt namelijk iets opmerkelijks en tegelijkertijd iets dat wellicht met een beetje fantasie alleszeggend is. “Ik probeer op één lijn te komen met de mensen om mij heen en met de directie van PSV. Als dat lukt, gaat het goedkomen”, zegt de jonge middenvelder na afloop van FC Volendam – PSV in het Kras Stadion.

De verwijzing naar het ‘op één lijn komen’ met de directie van PSV behoeft geen nadere uitleg maar de uitspraak over het ‘op één lijn komen met met de mensen om mij heen’, roept vrijwel meteen vele vraagtekens op. Het lijkt er toch echt steeds meer op dat dat wat we allemaal denken, de harde waarheid is. Isaac Babadi lijkt het als volwassen speler van achttien jaar oud, toch niet helemaal alleen voor het zeggen te hebben als het over zijn toekomst gaat. Dat zou met recht een treurige conclusie mogen worden genoemd.


Vorig artikelPeter Bosz kennende is ‘doodziek’ van tegendoelpunt FC Volendam
Volgend artikelDonyell Malen lijkt op basisplaats tegen PSV af te stevenen: ‘Afgelopen tijd grote stappen gezet’

2 REACTIES

  1. Je leest toch ook dit bericht ook niet. Hij zegt “ik probeer op één lijn te komen met de mensen om me heen”. Die wijst erop dat hij het niet voor het zeggen heeft. Wellicht cultureel, maar als 18 jarige heeft hij niet alles voor het zeggen. Wat natuurlijk triest is, en waardoor je wellicht iets meer begrip krijg voor zijn situatie.

    Heel je post slaat kant nog wal. Dus Noa Lang maar laten gaan?? Of denk je echt dat hij een PSV er is?? Nee gewoon een brood voetballer, die zich meer Ajaxied voelt dan PSV er. Maar dat maakt in het profvoetbal toch niet uit. Het is geen 3de klasse, met een vriendengroepje voetballen en als er geen klik is met de rest van het team kan je beter vertrekken.

    Als Babadi verlengd en volgend jaar krijgt PSV een bod van 50 miln. zullen ze er ook alles aan doen om hem te verkopen. Of Bababi nu vertrekken wilt of niet. Want zo zit profvoetbal in elkaar.

    En elke club heeft zijn clubmensen, die de club geweldig vinden. Die lovend zijn over de club en die elke andere club diep van binnen naar helemaal niets vinden. Dus dat zegt weinig.b

  2. Als je geen hart voor de club hebt dan moet je gaan. PSV is een club die je alles kan bieden, een hele goede opleiding, warmte, hele goede begeleiding daarom al willen veel niet graag weg en oud spelers zijn lovend over de club.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in