Home Nieuws Opmerkelijke revival Mauro Júnior heeft achteraf bezien weinig waarde: Mauro mist ook...

Opmerkelijke revival Mauro Júnior heeft achteraf bezien weinig waarde: Mauro mist ook begin nieuwe seizoen

2645
0

De opmerkelijke revival van Mauro Júnior vorig seizoen heeft niet meer zoveel waarde gezien alle blessures die de Braziliaan teisterde.

Roger Schmidt posteerde de kleine Braziliaan in zijn tweede seizoen in het najaar van 2021 op de backpositie en dat bleek een gouden zet te zijn. Mauro Júnior excelleerde als nooit tevoren en verbaasde vriend en vijand met zijn energieke maar vooral sterke spel. De grootste en snelste aanvallers kwamen er maanden achtereen niet langs bij Mauro Júnior. Het gegeven was zeer opmerkelijk te noemen en dus werd de multifunctionele middenvelder dan wel aanvaller als snel gezien als onmisbare schakel in de achterhoede.

PSV zonder Mauro Júnior heette zelfs een zwakker elftal te zijn. De gouden maar even onverwachte zet van Roger Schmidt bleek een meesterzet te zijn. Ook in Europese wedstrijden hield Mauro Júnior zich eenvoudig staande. De verloren wedstrijd tegen Leicester City bleek voor Mauro Júnior zelfs een bewijs te zijn dat hij zich ook op het podium van het Europese voetbal tegen een fysiek sterke tegenstander eenvoudig staande kon houden. Mauro Júnior was feitelijk de enige speler die in het tweeluik tegen de Engelsen eenvoudig tot het laatst overeind bleef. Niets geen kramp, geen vermoeidheidsverschijnselen. Niets van dat alles. Wel opvolgende blessures en het bleken zware blessures te zijn.

Helaas verviel de Braziliaan van de ene in de andere blessure en steeds als hij fit geraakte verviel hij ook in ongelukkige momenten. Zie de late strafschop tegen in de Kuip precies een jaar geleden. Onnodig ging de Braziliaan met de hand richting de bal, wat meteen hard werd afgestraft. Enkele maanden geleden deelde een fitte Mauro Júnior een stevige schop uit in de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De niet zo hard bedoelde overtreding leidde de nederlaag in Emmen in. Naar nu blijkt is Mauro Júnior opnieuw zwaar geblesseerd. In zijn vaderland revaliderend kunnen we inmiddels concluderen dat hij nog lang niet fit is.

Sterker nog, PSV moet het voorlopig nog doen zonder Mauro. Het Eindhovens Dagblad meldt namelijk dat de Braziliaan dit seizoen zeker niet meer in actie komt en ook het begin van het nieuwe seizoen nog zal moeten missen. In maart was nog de hoop dat Mauro aan het begin van het nieuwe seizoen hersteld zou zijn van zijn knieblessure, maar dat is volgens de huidige prognoses niet haalbaar. De Braziliaan is in Brazilië herstellende van zijn blessure. Hoezeer zijn kwaliteiten ook gemist worden maar achteraf bezien is de opmerkelijke als even onverwachte revival onder Roger Schmidt van weinig waarde geweest. Hopelijk lukt het de Braziliaan zijn meest recente blessure sterk te overwinnen, om het blessurespook daarna voorgoed achter zich te laten.


Vorig artikelPSV krijgt advies inzake Sydney van Hooijdonk: ‘Als ik PSV was, zou ik hem onmiddellijk halen’
Volgend artikelTal van Europese clubs melden zich bij Wolverhampton voor Fábio Silva, spits wil bij PSV blijven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in