Home Nieuws Zaakwaarnemer: PSV betaalt net zo veel salaris als Engelse clubs, transferclausule keert...

Zaakwaarnemer: PSV betaalt net zo veel salaris als Engelse clubs, transferclausule keert terug

20152
0

PSV communiceert doorgaans weinig tot niets rond inhoudelijke zaken uit contracten of transfers.

De club houdt zich vaak op de vlakte als het op de inhoud van financiële details aankomt. De zaakwaarnemer van Ibrahim Sangaré denkt daar iets anders over. In gesprek met ESPN doet de zaakwaarnemer Jean Musampa enkele details over de contractverlenging van Sangaré uit de doeken.

Musampa was erg open in gesprek met ESPN en legde uit dat voor dit seizoen de clausule niet meer in het contract van Sangaré staat. Dit is inclusief de transferperiode in de wintermaanden.

‘Volgend jaar treedt de clausule weer in werking’, aldus de belangenbehartiger van Sangaré. Daarbij hintte Jean Musampa erop dat het om dezelfde clausule gaat (met dus dezelfde hoogte) als de clausule in het vorige contract.
Dat bedrag staat genoteerd op 37 miljoen euro.

Jean Musampa gaf ook aan dat er clubs uit de Premier League zich concreet hadden gemeld voor de middenvelder maar dit niet het kaliber club was waar Sangaré naartoe wilde.

Crystal Palace en Nottingham Forest werden genoemd maar ook Leicester City, Aston Villa en eerder Newcastle United. Opmerkelijk is de uitspraak van Musampa dat er qua salaris weinig verschillen zijn tussen de aanbiedingen van de Engelse Premier League clubs en de aanbieding van PSV. Indirect is dit een nieuwe bevestiging dat het salarishuis van PSV flink op de schop is gegaan afgelopen jaren.

De zaakwaarnemer sluit niet uit dat het dit seizoen alsnog van een transfer komt, als bijvoorbeeld een topclub uit Engeland met een hoog transferbedrag over de brug komt. Musampa doelt op clubs als Manchester United, Chelsea en Liverpool. Scouts van deze clubs volgen de verrichtingen van Sangaré al sinds zijn komst naar PSV.


Vorig artikelAngeliño op huurbasis naar Hoffenheim, PSV lijkt niet in de markt te zijn voor linksback
Volgend artikelWest Ham United zet ondanks vervallen clausule in op komst Ibrahim Sangaré

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in