Home Nieuws Opmerkelijk verzoek Dick Advocaat

Opmerkelijk verzoek Dick Advocaat

10
0

In de papieren uitgave van Voetbal International wordt deze week de vader van Philip Cocu geportretteerd.

Het voetballeven van Philip Cocu en zijn familie wordt volledig belicht en besproken en daarbij komt ook de periode Dick Advocaat aan bod.
Peter Cocu doet een opmerkelijke uitspraak. Het laatste seizoen van Dick Advocaat in 2012, een niet uiterst succesvol seizoen, noopte de oud bondscoach ertoe Philip Cocu te vragen om weer te gaan trainen. Advocaat deed dit opmerkelijke verzoek aan de toen 43 jarige Cocu in de wetenschap dat de op dat moment al 4 jaar gestopte voetballer, nog een meerwaarde zou kunnen zijn voor PSV. “Advocaat dacht hem nog te kunnen gebruiken als voetballer”, zegt Peter Cocu.

Peter Cocu zegt verder nog over zijn zoon dat geld hem niet interesseert en nooit een onderwerp voor Philip Cocu is geweest. “Philip moet zich senang voelen om iets te bereiken. Dat gebeurt als er wederzijds vertrouwen is. Geld interesseert hem niet. Dat heeft hem nooit gedreven. Het is de uitdaging, de klus. Dat had ik zelf ook. Philip is geen clubhopper. Hij is overal lang geweest. Vijf jaar Vitesse, zes jaar PSV, zes jaar FC Barcelona en nu weer PSV. Hij is overal lang geweest. Als trainer ben je in wezen een medium dat het team een stapje verder moet helpen. Een hulp, je faciliteert een ontwikkeling”, zegt Peter Cocu over zijn zoon.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here