Home Nieuws Opmerkelijk: Niet Stewart maar Brands laat zich uit over onderhandelingen met Bosz:...

Opmerkelijk: Niet Stewart maar Brands laat zich uit over onderhandelingen met Bosz: ‘Hoop dat het deze week lukt’

24131
1

Algemeen directeur Marcel Brands heeft nog weleens de neiging een bijna voldongen feit in de communicatie naar de buitenwereld dusdanig te weerspreken, dat men als vanzelf gaat twijfelen.

Daartoe heeft de algemeen directeur van de club overigens alle recht en vaak wordt het ook op een dusdanige manier verpakt, dat het geenszins deert. Momenteel lijkt daar echter geen sprake van te zijn. In gesprek met De Telegraaf weet Marcel Brands eigenlijk min of meer te bevestigen dat er snel witte rook verwacht kan worden inzake het aanstellen van de nieuwe trainer. Een kleine slag om de arm houdt Brands nog wel maar een goed verstaander weet dat PSV en Peter Bosz ver akkoord zijn en dat de komst van de gewilde trainer bijna aan voldongen feit is.

De Telegraaf ging het gesprek met de algemeen directeur. Dat mag ergens nog best opmerkelijk worden genoemd want niet Marcel Brands maar Earie Stewart gaat over het technische beleid bij de club. Desalniettemin bevestigde Marcel Brands tegenover De Telegraaf dat de club deze week de zaak wenst af te ronden en dus de nieuwe trainer wil presenteren. Brands draait er in de goede zin van het woord niet meer omheen, zoals hij eerder nog weleens deed, maar spreekt volmondig uit dat de onderhandelingen gaande én vergevorderd zijn. ‘Slechts’ de naam van de trainer uit Apeldoorn wordt door Brands niet in de mond genomen.

“Ik hoop dat het deze week lukt, maar dat weet ik niet zeker. Er komt een hoop bij kijken. We hebben het niet helemaal in eigen hand”, aldus Brands. “Je hebt met een hele hoop factoren te maken. Het streven is wel om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Dan weet iedereen waar hij aan toe is. Het gaat om een van de belangrijkste jobs in de club.”

Volgens Brands is dat ook heel belangrijk met oog op de samenstelling van de selectie. “Om aan te kunnen geven aan agenten van spelers, met wie wij in contact staan, wie de nieuwe trainer wordt. En van onze kant willen wij de spelers die wij op het lijstje hebben staan ook doornemen met de nieuwe trainer”, zo geeft hij aan. “Je wil ook weten dat degenen die wij willen aantrekken bij de trainer passen en dat de trainer achter hun komst staat.”

Ook de beoogde speelwijze is een belangrijk gespreksonderwerp. “We hebben een aantal belangrijke speerpunten en een filosofie binnen de club en daar moet een trainer wel bij passen”, zegt Brands daarover. “Een nieuwe trainer moet niet de hele club op zijn kop gaan zetten en wel passen bij de visie en de club PSV. Dat is iets wat je meteen duidelijk maakt in het eerste gesprek een daar zoek je ook de kandidaten bij”, aldus Marcel Brands en niet Earnie Stewart over de gang van zaken rond de beoogde nieuwe trainer.


Vorig artikelPSV en Peter Bosz naderen akkoord
Volgend artikelPSV volgt Leeds United aanvaller Crysencio Summerville

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in